Hírarchívum - 2020. április

Játékosrekordot hozott a Fortnite-nak egy koncert

A Fortnite-nak nem kell a szomszédba mennie egy őrültnek látszó ötletért, ha a játékosok megszólításáról van szó. A hétvégére az amerikai rapperrel, Travis Scott-tal fogtak össze, hogy egy pszichedelikus koncertélményt szállítsanak le.

Újra videojátékot kap Tintin

Közel tíz év után a belga képregényhős, Tintin újra visszatér a videojátékok világába egy új kalandra. A Moulinsart és a Microids közös projektje egy akció-kalandjáték lesz, amiben a Tintin-sorozat minden ismertebb figurája felbukkan.

Újabb Stadia Connecttel készül a Google

A tapasztalat azt mutatja, hogy a feltörekvőben lévő videojátékos streaming-szolgáltatások és előfizetéses rendszerek sikere gyakran a támogatott játékok listáján áll vagy bukik. A Stadia igyekszik ezen a fronton behozni a lemaradást.

Íme, a Predator: Hunting Grounds launch trailere

Megjelent a Predator: Hunting Grounds, ezzel együtt pedig megérkezett a premierhez dukáló utolsó előzetes is. Az IllFonic többjátékos módra kihegyezett játékában négyen szállhatnak szembe a Ragadozóval.

Sea of Thieves - így működik az Emissary-rendszer

Mostantól mi is a kereskedelmi társaságok követeivé válhatunk, hála a Sea of Thieves legújabb frissítésének. A komoly jutalmakat ígérő megbízások azonban veszéllyel járnak, hiszen egy új, vérszomjas csoport ütötte fel a fejét a tengeren.

E3 nélkül is visszatér a PC Gaming Show

Habár a koronavírus megpecsételte a 2020-as E3 sorsát, nincs minden veszve: a nagyobb stúdiók előre felvett adásaihoz hasonló műsorral tér vissza idén a PC Gaming Show is.

Ingyenes hosszú hétvégét tart az XCOM 2

Megjelent az XCOM: Chimera Squad, így újra eljött a körökre osztott taktikázás ideje, de aki nem csapott le a sorozat mellékágára, az most elég időt kap arra, hogy végigjátssza annak előzményét PC-n vagy Xbox One-on.

Valorant - bemutatkozik Omen

Újabb hét, újabb karakterbemutatóval jelentkezik a Riot Games komoly érdeklődésnek örvendő lövöldéje. Ezúttal a legtitokzatosabb operátor, Omen mutatja meg magát egy rövidke klip erejéig.

Amerika toplista: mindent vitt a Nintendo

Az Egyesült Államokban is felpörgette a játék- és konzoleladásokat a koronavírus-járvány: az NPD Group jelentése szerint az amerikai játékpiac forgalma több mint harmadával nőtt éves szinten.

Már a Play Store-ból is tölthető a Fortnite

Noha a Fortnite már másfél éve elérhető Androidon, a játékot sosem a Play Store-ban, hanem az Epic Games weboldalán kellett keresni. A fejlesztőcég a Google eladások után járó jutalékát szerette volna megspórolni ezzel.