Hírarchívum - 2011. szeptember

HWSW: OnLive próbakör - játék a cloudban

Elemzők ugyan jó előre megjósolták, hogy a jövő játékai adathordozó nélkül érkeznek majd, de azt valószínűleg nem sokan merték volna megkockáztatni, hogy egyszer a hardverről sem nekünk kell gondoskodni. Az OnLive a stabil internetkapcsolaton kívül nem igényel semmit. OnLive-teszt a HWSW-n.

Elindult a Diablo III zárt bétatesztje

A Blizzard bejelentette, hogy elindította a Diablo III zárt bétatesztjét, s ezzel kiküldte a meghívók első hullámát a szerencsés résztvevőknek, míg a többiek folyamatosan kapnak lehetőséget a játék kipróbálására. De nem csak a játékot tesztelik, hanem a Battle.net újabb funkcióit is. Videónk is van már!

Final Fantasy XIII-2 előzetesek érkeztek

A TGS után a Square Enix mindenki számára elérhetővé tette a Final Fantasy XIII-2 legfrissebb trailereit - szám szerint kettőt. Szép a zene, csodás a látvány, mesés a hangulat, de ami a legfontosabb: az egyik PS3-on, a másik Xbox 360-on került rögzítésre. Nézzük a különbségeket!

Európába is jön az Oblivion évfordulós kiadása

Az ászak-amerikai The Elder Scrolls rajongók már javában játszhatnak az Oblivion ötéves évfordulójára megjelent kiadással, szerencsére a Bethesda nem hagyja cserben az európai rajongókat sem, így e hét végén mi magunk is beruházhatunk rá. Pont tökéletes lesz a Skyrim megjelenéséig.

Modern Warfare 3 - nem lesz Prestige kiadás

Az Infinity Ward sok hardcore Call of Duty-rajongó kedvét vette el nemrégiben tett bejelentésével, miszerint az elmúlt évek tendenciáját megtörve nem vásárolhatunk full extrás Prestige Editiont a Modern Warfare 3-ból. A legteljesebb gyűjtői változat hiánya semmilyen módon nem befolyásolja a fejlesztést.

Október elején érkezik a Forza 4 demója

Nem maradnak kipróbálható változat nélkül a Forza Motorsport-rajongók. A nagy innovációiról híres negyedik rész demójáért október elején kereshetjük fel az Xbox Live Marketplace-t - míg a végleges változatot várjuk, némi mézesmadzagnak pont elég lesz. Vajon tényleg életképes lesz-e a kinectes játékmód?

Ismét mozgásban az Aliens: Infestation

Míg a HD-konzolosok és a PC-s játékosok egy emberként várják a Colonial Marinest, addig ősszel újabb Aliens-cím landol a Nindendo előző generációs handheldjére. Az Aliens: Infestation elsősorban a retro játékok szerelmeseinek tetszhet igazán, erről tanúskodik a legfrissebb trailer is.

Novemberre csúszik a PC-s Batman: Arkham City

A Warner Bros. bejelentette, hogy további csiszolásra szorul a denevérember új kalandja - de ez csupán a számítógépes verziót érinti. Ez annyit jelent, hogy ezen változat novemberben lát napvilágot, a szebb látványért és fizikáért tehát várnunk kell egy keveset. PC-s képeink is vannak már.

Battlefield 3 - megérkezett a hivatalos gépigény

Megannyi találgatás és félinformáció után a DICE végre eloszlatta a feltételezéseket és kijött a Battlefield 3 PC-s verziójának minimum és ajánlott gépigényével. Jó egy hónappal a megjelenés előtt ez már nagyon időszerű volt, pláne, hogy a bétateszt is itt van a nyakunkon. Meg lehet könnyebbülni?

id Soft: előnyös a multiplatform fejlesztés

Sok hardcore id Software-rajongó úgy gondolja, hogy a multiplatform fejlesztés sokat elvett a stúdió hitelességéből, hiszen ezúttal nem tudnak a legdurvább PC-s grafikára koncentrálni, mint ahogy azt eddig tették. A fejlesztők szerint pedig pont, hogy sokat kaptak a konzoloktól.