Hírarchívum - 2012. augusztus

Cooperation - Peter Molyneux következő projektje

Noha még a Curiosity sem jelent meg, Peter Molyneux már a következő játékáról beszél, és természetesen a mester most sem kerüli a hangzatos kijelentéseket. A Cooperation megint társadalmi kísérlet, és nem is feltétlenül játék lesz, miközben úgy kooperatív, hogy mégis kompetitív.

Tizenöt perc ízelítő a Lost Planet 3-ból

A Capcom negyedórányi látnivalót tett közzé a Lost Planet harmadik részéből - a felvételt még a Gamescomon rögzítette a kiadó. Ha tűkön ülve várod a jövő év elején érkező, folytatásnak számozott, de egyébként előzményepizódot, csekkold le az új gameplay jeleneteket!

In Verbis Virtus - mondd hangosan a varázsigét!

Érdekes független fejlesztésű játék készül, amiben hangfelismerés segítségével varázsolhatunk. Az akció- és puzzle-elemeket egyaránt tartalmazó anyagban úgy harcolhatunk és haladhatunk előre, hogy közben hangosan mondogatjuk a különböző varázsigéket. Van trailerünk is róla!

Free-to-play játék érkezik Xbox Live-ra

Az Xbox Live-on eddig nagyon kevés ingyenes játék látott napvilágot, és azok is reklámnak készültek, most viszont megtörhet a jég: úton van az első igazi free-to-play cím Xbox 360-ra! A Happy Wars harminc fős összecsapásoknak teret engedő akciójáték lesz, sajátos körítéssel.

Kilencedik helyen nyitott a Sleeping Dogs

Elkészült a legfrissebb hazai játékeladási toplista, ezúttal két újonc is az élbolyban végzett. A leánykori nevén True Crime: Hong Kongként ismert Sleeping Dogs a kilencedik helyezést érte el, míg a 3DS-exkluzív New Super Mario Bros 2. éppen lecsúszott a legjobb tíz listájáról.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A nyár utolsó hete következik, bárhonnan nézzük, ami egyúttal azt is jelenti: a következő napokban már valamivel több érdemi megjelenésre számíthatunk, mint korábban. Lesz egy raklapnyi DLC, jön az új Madden NFL, és el ne feledjük: a héten élesednek a Guild Wars 2 szerverei is!

Még több képen az Unreal Engine 4

Az Epic Games kiadta SIGGRAPH 2012 technológiai prezentációját az Unreal Engine 4-ből, amit új screenshotokkal toldott meg. A grafikabuzik most minden részletet kielemezhetnek a cég következő generációs játékmotorjából. Lehet spórolni és nyálat csorgatni, megéri!

Megvan a Battlefield 3: Armored Kill dátuma

A DICE végre közölte a Battlefield 3 legújabb tartalmi bővítésének megjelenési dátumát. A masszív tankcsatákra és légi harcokra koncentráló Armored Kill-t természetesen a Premium előfizetéssel rendelkezők kapják meg leghamarabb, azon belül is a PS3-as játékosok. Nincs kecmec.

Borderlands 2 - miért jobb GeForce GTX-en?

A Gearbox lövöldéje meghálálja, ha csúcskategóriás PC-vel rendelkezel. Az NVIDIA nem titkoltan jelentősen szebb látványt produkál Geforce GTX videokártyákon, köszönhetően a bekapcsolt PhysX-nek. Vajon megéri-e számunkra? Egy összehasonlító filmecske landolt nálunk.

Tony Scott is érdeklődött a Gears of War-film után

A nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Tony Scott előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Gears of War-mozifilm jogaival rendelkező New Line Cinemával. Nem sokon múlott, hogy nem ő került a rendezői székbe - ismerte el az egykori producer, Jeff Katz. Pedig a cím jó kezekben lett volna.