Hírarchívum - 2011. november

Úgy néz ki, folytatódik a Dante's Inferno

Évek pletykálnak a Dante's Inferno folytatásáról, az Electronic Arts és a Visceral Games viszont csöndben hallgat. Most egy minden eddiginél konkrétabb utalás érkezett annak kapcsán, hogy a játék valóban elkészülhet, úgy néz ki, már csak idő kérdése, és bejelentik az új epizódot.

I Am Alive - 50 ezer ember kedvéért nem lesz PC-re

Bár annak idején az I Am Alive-ot PC-re is bejelentették, a fejlesztőváltás látszólag a készítők hozzáállásán is változtatott: a játék kreatív igazgatója szerint csak azért nem fognak költeni a számítógépes verzióra, hogy utána 50 ezren vegyék meg, a többiek pedig letöltögessék. Persze jó lenne, de úgy néz ki, nem lesz.

Ilyen a GTA V trailere GTA IV köntösben

Lelkes rajongó készítette el a most bemutatandó videót: fogta a Grand Theft Auto V rongyossá nézett előzetesét, levette róla a szinkront, kijegyzetelte a kulcsfontosságú jeleneteket, majd megcsinálta azokat a Grand Theft Auto IV világában - valószínűleg a játék videóvágója remek segítséget kínált.

Letölthető a Doom III forráskódja

Az ígéreteknek megfelelően az id Software letölthetővé tette a Doom III forráskódját. John Carmack Twitter-üzenetben adta a nagyközönség tudtára, hogy elérhető az id Tech 4 motor nyilvános változata, amiben néhány sort újra kellett írni elővigyázatosságból, azokat ugyanis már szabadalom védte.

A People Can Fly készíti a Gears előzményét?

Az Official Xbox Magazine legfrissebb, amerikai száma szerint a Bullestorm fejlesztője, a lengyel People Can Fly készítheti a Gears of War előzményeit, trilógia formájában. Igen jól olvastátok, három játékról van szó. Nincs kétségünk afelől, hogy a Gears élni fog továbbra is, de ez igen durva pletyka.

Minden PS3-as játékot játszhatunk a Vitán

A Remote Play funkció révén a Wii U-hoz hasonlóan a Vitán is játszhatunk majd a PS3-as játékainkkal, miközben a konzol a háttérben duruzsol. Az újdonságot a PlayStation 3 egyik jövőbeli firmware-frissítése fogja előkészíteni, a probléma csak az vele, hogy az összes címnél be kell érnünk alacsonyabb felbontással.

Jövő hónapban válik ingyenessé a Lineage II

Az Innova bejelentette, hogy a Lineage II: Goddess of Destruction decemberben vált free-to-play üzleti modellre Európában. A lokalizált változatok 2012 elején szép sorban napvilágot látnak majd (magyar nyelvűről persze nincs hír). A Lineage II mindmáig stabil közösséggel bír, s most még több játékoshoz jut el.

Trine 2 - közös játék PC-n és Mac-en

Crossplatform cím lehet a Frozenbyte oldalnézetes platformjátéka, mivel a PC-n és a Mac-en játszók közösen nyomulhatnak a játék kooperatív módjában. A stúdió ezzel nagy szakadékot lép át a két tábor között, vége az ellenségeskedésnek, mivel a közös móka nagyon ígéretesnek néz ki.

Mégis jár BF1943 a PS3-as Battlefield 3 mellé

Úgy látszik, megtette a hatását az EA ellen nemrégiben benyújtott csoportos kereset, miszerint a kiadó átverte a PS3-as játékosokat és az ígéretekkel ellentétben mégsem adott ingyen BF1943-at a DICE legújabb háborús shootere mellé. A cég úgy döntött, mégis állja a szavát.

PlayStation 4 - nem maradhat le a konkurenciától

Amikor a következőgenerációs konzolokról pletykálnak, főként az Xbox 360 utódja kerül előtérbe, a PlayStation 4-ről szinte nem is hallani. Konkrétumokat most sem hallunk, a Sony viszont azt mondja: nem lenne jó dolog, ha a PS4 sokkal a konkurencia gépei után jelenne meg.