Hírarchívum - 2011. március

1 GB extra kapacitás az Xbox 360 lemezein

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Microsoft frissíteni szeretné konzolja lemezformátumát: a legújabb jelentések szerint mintegy 15 százalékkal nagyobb kapacitást szánna a jövő játékainak, ami nagyságrendileg 1 GB plusz adatot jelentene a lemezeken. Ismét a kalózkodás miatt kényszerült erre a vállalat.

Online Passt használ a Mortal Kombat?

A Warner Bros. a jövőben több játékában is előszeretettel fogja használni az Online Pass rendszerét, azaz akik az online szórakozásra vágynak, egy egyszer felhasználható kóddal tudják igényeiket kielégíteni - olvashatjuk a Joystiq kezébe került jelentésből. Érintettek az új Mortal Kombat és az Arkham City is.

Megérkezett a Raccoon City első trailere

Felpörögtek az események az új Resident Evil-epizód kapcsán, csak nehogy később alábbhagyjon a lendület. A Capcom netre lőtte a Raccoon City debütáló előzetes képsorait, melyből az már leszűrhető, hogy akciót nem mérik szűken ebben a spin-offban sem. Négyen indulhatunk csatába.

Story trailert kapott a FEAR 3

Az utóbbi hónapok legtisztességesebben összerakott előzetesét adta ki a Warner a FEAR harmadik részéből. Ha szerinted a co-op-tól elvész a rémisztgetés, akkor nagyon tévedsz, John Carpenter mester neve a garancia arra, hogy egy kegyetlen anyuka két mindenre elszánt fia is néha beleereszt az alsónaciba.

HWSW: Jönnek a kétmagos HTC telefonok

Tegnap a HTC France hivatalos twitter csatornáján kotyogták ki az információt, miszerint hamarosan számíthatunk egy újabb termékbemutatóra, így a barcelonai Mobile World Congress-en elmaradt kétmagos processzorral szerelt modellek is beállnak az idei felhozatalba, írja a HWSW.

Friss képeken a Max Payne harmadik része

Még ilyet. Lassan két éve nem láttunk semmi érdemlegeset a Max Payne harmadik részéből, erre teljesen váratlanul beesik két screenshot az ablakon. A dolog pikantériája, hogy ráadásul egyik sem túl jó minőségű, sokkal néznek ki úgy, mintha egy új trailerből vágták volna ki őket.

Amerikában már rekorder a Nintendo 3DS

Amerikában már biztosan rekorder a Nintendo 3DS: Eddig egyetlen hordozható konzolból sem kelt ilyen sok példány egyetlen nap alatt. Az eredmények egybecsengenek az elemzők jóslataival, és elképzelhető, hogy Európában is csúcsot dönthet az új kütyü.

Regényformában is megjelenik a RAGE

A képregény-kivetülés csak a kezdet volt - a Bethesda bejelentette, hogy a Del Rey Booksszal karöltve könyvalakban is napvilágot lát a id Software FPS-e, a RAGE. A poszt-apokaliptikus narratíva lehetővé teszi, hogy más médiumon is tiszteletét tegye a játék világa.

Filmfesztiválon is bemutatják az L.A. Noire-t

Azon már nem lepődünk meg, hogy a Brit Filmakadémia évről-évre kiosztja a legjobb játékoknak és a legjobb tervezőknek járó díjakat, de olyan még sosem fordult elő, hogy a Tribeca filmfesztiválon játékot mutassanak be. A Rockstarnak és az L.A. Noire-nak ez is összejött.

Shift 2: Unleashed - az első 10 perc

Tegnap került a boltok polcaira a "nyomokban Need for Speedet" tartalmazó Shift 2: Unleashed. A kezdeti versenyekkel már többen megismerkedhetnek, ezúttal a játék első tíz percében kínált futamokba tekinthetünk bele - a kezdeti alap verdákkal. Erősen spoileres, de egy autóversenynél ez nem annyira gáz.