Hírarchívum - 2011. március

PS3 - nem a kalózkodás miatt tűnt el az Other OS?

A csoportos kereset azt állítja, a Sony nem azért távolította el tavaly áprilisban az Other OS funkciót a PlayStation 3-ból, mert nem akarta a kalózkodás elterjedését, állítólag mindez költségmegtakarítás céljából ment végbe. A konzol ezzel a döntéssel egy ideig biztonságossá vált, de a felhasználók mégis panasszal éltek.

Elindult a Gamekapocs irodalmi blogja

Mindig is gyanakodtunk arra, hogy néhány tehetséges olvasónkban egy igazi költő vagy író veszett el - az oldal blogfunkciójának indulása óta számos érdekes irománnyal leptek meg bennünket. Icabod felhasználónk összegyűjtötte a leendő új Ady Endréket és Mikszáthokat, elindult az Irkapocs blog!

Mozgásban a Mass Effect 2: Arrival DLC

Megannyi pletyka után az EA végre hivatalosan is megerősítette a Mass Effect 2 utolsó nagyobb frissítésének megjelenési dátumát. A bejelentés mellé megérkezett a trailer is. A legszebb az egészben, hogy nem kell hosszú heteket várni rá, a mai nap folyamán letölthetővé válik Xbox Live-on, PSN-en és PC-n is.

HWSW: Már kérdezősködni is lehet a Facebookon

A Facebook újabb látványos szolgáltatást indított, ami mondhatni valamilyen szinten hiánypótló. A Questions segítéségével bármely felhasználó tehet fel kérdést az üzenőfalon, a válaszok pedig bővíthető szavazás formájában érkeznek, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Hivatalosan is bejelentették az új Resident Evilt

A Capcom hivatalosan is megerősítette a Resident Evil legújabb részének létezését: az Operation Raccoon City-ről kiszivárgott információk egytől-egyig igazak voltak, vagyis az új részben csapatalapú akció vár ránk, a történet pedig visszaugrik az időben egy keveset, hogy a rossz oldalon harcolhassunk.

NASCAR The Game 2011 - oválozás élesben

Megannyi unalmas fejlesztői napló után csaknem négyperces tömény játékmeneti pillanatokat láthatunk a NASCAR idei szezonját feldolgozó játékból, az Activision jóvoltából. Az csak az egyik finomság, hogy a TV-közvetítésekre hajazó élmény adott, itt a kitartáson és az előzéseken dől el minden.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bár a héten nem lesz olyan bőségben részünk, mint legutóbb, azért most sem panaszkodhatunk. A legnagyobb címnek kétségtelenül az új Need for Speed ígérkezik, amely szokatlan módon, már tavasszal boltokba kerül - mindennek persze oka van, a Shift már külön utakon jár.

Nintendo 3DS - itt az első hibajelenség

Hiába debütált még csak pénteken a japánok legújabb, 3D-megjelenítést kínáló kézikonzolja, a friss tulajdonosok már most spontán hibajelenségekre panaszkodtak. A játékosok körében csak "black screen of death" névre keresztelt hiba beáll az Xbox 360 piros ledes és a PS3 sárga ledes meghibásodása mellé.

Xperia Play - videón a Gameloft játékfelhozatala

A Sony-Ericsson és a Gameloft, úgy tűnik, nagyon komolyan gondolják partnerségüket, nem kevesebb, mint 10 játékkal készülnek a PlayStation Phone startjára. Ezen belül a Backstab exkluzív címként vonul be a történelembe, de itt lesz a Splinter Cell: Conviction és a Brothers in Arms 2 is.

A hónap végén bezár a The Sims 2 Store

Egy korszak zárult le a The Sims 2 kapcsán. A kiadó úgy döntött, hogy március 31-én végleg megszünteti a játék online támogatását dacára annak, hogy a hétéves előddel még mindig rengetegen játszanak. A megvásárolt extrákat célszerű addig letölteni, mert utána erre nem lesz lehetőség.