Hírarchívum - 2011. március

Alan Wake - miért nem jelent meg PS3-ra?

Az Alan Wake eredetileg a bivalyerős PC-s processzorokat megizzasztó brutális grafikai demonstrációnak készült, ám az évek alatt végül egy kizárólag Xbox 360-ra megjelent shooter vált belőle. Miért nem jelent meg a játék több platformra, vagy legalább PlayStation 3-ra? A Remedy elmondja...

Az első Rise of Nightmares részletek

Nem rémlik a Rise of Nightmares neve? A játékot még ősszel jelentette be a Sega, azóta azonban semmit nem hallottunk felőle, noha a kinectes horror gőzerővel készül, erre utalnak az ESRB honlapján feltűnt infók is, amelyek alapján elmondhatjuk: nem éppen kislányoknak szánt ijesztgetésben lesz részünk.

Befutott a The Witcher 2 gépigénye

Bő másfél hónap múlva nekiállhatunk Geralt következő kalandjainak a The Witcher 2-ben. A játék PC-exkluzív, ami valószínűleg sokaknak szimpatikus húzás a fejlesztőktől, az azonban eddig kérdéses volt, hogy mégis milyen vas kell ahhoz, hogy az RPG rezzenésmentesen fusson - íme a hivatalos gépigény.

Dragonforce DLC-t kap a Rock Band

Aki játszott már Guitar Hero-val, valószínűleg hallotta a Dragonforce nevét is: a brit zenekar Through the Fire and Flames című dala a sorozat valaha készült legnehezebb nótája volt. Néhány éves késéssel a Harmonix is lecsapott a lehetőségre, és a szám a Rock Band játékokhoz is megjelenik.

Kétszer annyi 3DS-t rendeltek elő, mint Wii-t

Piaci elemzők úgy vélik, Amerikában a Nintendo 3DS-ből kétszer annyit rendelhettek elő, mint anno a Wii-ből. Ezek alapján az új hordozható konzol hatalmas sikerre számíthat, igaz, abban mindenki egyetért, hogy már a kezdeti lelkesedés is a casual játékosoknak köszönhető.

Homefront - hatodik lett az Xbox Live toplistáján

Bár a Homefront nem aratott éppen osztatlan sikert a kritikusoknál (és a visszajelzések szerint a játékosoknál sem), ahogy arról korábban beszámoltunk, a kasszáknál egész szépen teljesít. Nincs ez a másképpen az Xbox Live toplistáján sem, ahol kapásból a hatodik helyen nyitott a játék.

Launch trailert kapott a Shift 2: Unleashed

A jövő héten boltokba kerül a Shift 2: Unleashed, ennek apropóján érkezett most egy friss trailer a játékból. A Need for Speed-széria mellékágának szánt Shift-sorozat új része nem egy újdonsággal, többek között éjszakai versennyel várja a benzingőzfüggő játékosokat.

Resident Evil: Revival Selection - az első képek

Megérkeztek az első képek a napokban leleplezett Resident Evil: Revival Selectionről. Az új csomag letölthető formában fog megjelenni, és a Resident Evil 4, valamint a Resident Evil Code: Veronica X felújított változatát tartalmazza majd. Megjelenése ősszel várható.

Bejelentették az F1 2011-et

A Codemasters remekül időzítve, az aktuális Forma 1-es szezon indulásakor jelentette be az F1 2011-et. A folytatás érkezése egyáltalán nem meglepő, a játék sikerei után a kiadó már jó előre kijelentette, hogy minden évben új résszel jelentkezik Forma 1 témában.

A Guitar Hero III az Államok legkeresettebb játéka

Bár a Call of Duty: Black Opsot egyszer már kikiáltottak az Egyesült Államok legkeresettebb játékának, akkor azt az eladott darabszámokra hivatkozva tették, nem pedig a ténylegesen befolyt bevételeket vették figyelembe: ebben a tekintetben még mindig a 2007-ben megjelent Guitar Hero III vezet.