Hírarchívum - 2011. július

Vége a játékbetiltásoknak Ausztráliában

Bár nem igazán szoktunk Ausztráliát érintő hírekkel foglalkozni, most kivételt teszünk, mert az ország döntéshozói mérföldkőhöz értek a videojáték iparágának szabályozásában: hamarosan bevezetik a felnőtteknek szóló besorolási kategóriát, ezért valószínűleg vége lesz a nagy betiltásoknak és átalakításoknak is.

Bill Roper a Marvelhez igazolt

Az egykori blizzardos fenegyerek megannyi fejlesztőcsapat után végül a Disney Interactive Studiosnál kötött ki, ahol a Marvel játékokért fog felügyelni. A Disney mindezt a Comic-Conon jelentette be, kíváncsiak vagyunk, hogy a "nagy stratégiaváltás" után vajon tudnak-e adni neki értelmes projektet...

Freddy Kruegerrel erősít a Mortal Kombat

Alig mutatkozott be Rain a nagyközönség előtt, a NetherRealm Studios máris bejelentette a Mortal Kombat negyedik DLC-jét, melynek főszereplője nem más lesz, mint a hírhedt Freddy Krueger, a Nightmare on Elm Street pszichopata sorozatgyilkosa. Videónk is van már róla.

Még idén megjelenik a Star Wars: The Old Republic

Elindult a Star Wars: The Old Republic előrendelői kampánya, így végre valami szilárd támpontot is kaptunk a fejlesztők azon állításának alátámasztására, miszerint az MMORPG még idén elrajtolhat. A játék egyébként három különböző kiszerelésben is kapható lesz, ezek közül az egyik digitális.

Három különböző borítóval jön az NBA 2K12

Az NBA 2K12 idén is konkurencia nélkül indul harcba a kosárlabda-rajongók kegyeiért, ráadásul mindezt mindjárt három különböző borítóval teszi majd. Az elsődleges dobozképen újfent Michael Jordan szerepel, a másik két változat csak limitált példányszámban lesz elérhető.

Élőszereplős trailert kapott az új Deus Ex

A készítők meghallgatták imáinkat: már annyit sírtunk, hogy állandóan gameplay jeleneteket mutatnak a Deus Ex: Human Revolutionből, erre készítettek egy rendkívül hangulatos élőszereplős trailert, amely kiválóan bemutatja, miféle környezetbe és világba kerülünk majd a játékban. Itt mindent a technológia ural.

Rayman Origins - befutott a Comic-Con trailer

Michel Ancel bácsi ezúttal a Rayman-sorozat feltámasztását tűzte ki maga elé, pedig egy Beyond Good & Evil 2 lepellerántásnak is tudtunk volna örülni. Ha már így alakul, tekintsük meg az amerikai képregény-fesztivál apropóján készült kedvcsinálót, mely nem is sikerült olyan rosszul.

Nem szakít a MotionScannel a Rockstar

Bár az elmúlt hónapokban minden konkurens játékfejlesztő leszólta a Team Bondi arcmimikáért felelős technológiáját, a Rockstar Games minden körülmények között kitart mellette a soron következő játékai esetében is - a GTA 5 is ezt használja majd, ez könnyen elképzelhető.

Fejlesztői rege a RAGE világáról és multijáról

Manapság nagyítóval keressük az igazi egyediséget a posztapokaliptikus játékokban, tény, hogy a Fallout 3 és a S.T.A.L.K.E.R. mellett már elég nehéz hihető vadvidéket kreálni egy atomcsapás után. Ha nem az id-ről lenne szó, talán nem is figyelnénk fel rá annyira. Most ők mesélnek nekünk Wastelandről.

Az első és utolsó képek a törölt Split/Second 2-ből

Miután a hónap elején a Disney megerősítette, hogy elsősorban az online és közösségi játékok felé fordul, így a konzolos Black Rock Studiosra nem volt szüksége, ennek okán a javában készülő Split/Second 2-t sem tartotta meg. Azért tekintsünk bele, hogyan nézett volna ki!