Hírarchívum - 2021. május

Cyberpunk 2077 - mi újság a PlayStation Store-ral?

Nemrég arról kérdezték a CD Projekt RED vezetőit a fejlesztőcég részvényesei, hogy mikor kerülhet vissza a PlayStation Store-ba a Cyberpunk 2077. A válasz röviden: ők sem tudják, mert a döntés a Sonyé, de szerintük hamarosan.

Switch-szerű játékgépen dolgozhat a Valve

Nagyon úgy néz ki, hogy újabb hardveres fejlesztéssel kísérletezik a Valve, a beszámolók szerint ezúttal egy SteamPal néven emlegetett hordozható PC-n dolgoznak a cégnél, amely a Nintendo Switchre hasonlít.

Brit toplista: visszatért az élre a Resident Evil

Egyhetes pihenőt követően tért vissza a brit játékeladási toplista élére a Resident Evil: Village, jóllehet csökkent iránta a kereslet az előző héthez képest. A Miitopia a második helyen kezdett.

Ratchet & Clank: Rift Apart - a sztoriról röviden

Folytatódik Zurkon Jr. videósorozata, amely a Ratchet & Clank: Rift Apartot mutatja be különböző aspektusokból. Most épp a játék története van terítéken - velős összefoglalót kapunk, mint mindig!

Dying Light 2-streamet teasel a Techland

Vége a várakozásnak, ha minden jól megy, hosszú szünetet követően újra belenézhetünk a Dying Light várva-várt folytatásába: csütörtök este egy livestreammel jelentkezik majd a Techland a Twitchen.

Remake-et kap a Virtua Fighter 5: Final Showdown

A Sega a korábbi ígéreteinek megfelelően visszahozza a Virtua Fighter-sorozatot, méghozzá a Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown formájában. A pletykák szerint ez a játék lesz a PlayStation Plus egyik ajándéka júniusban.

Az új Horizonról szól a következő State of Play

Már ezen a héten levetítik a State of Play következő adását, amelyet ezúttal teljes mértékben a Horizon: Forbidden Westnek szentel a Sony. Egy közel negyedórás gameplay felvételt láthatunk majd a játékból.

J.J. Abrams: sínen van a Portal-film

A Portal filmfeldolgozása nagyjából ezeréves projekt, J.J. Abrams azonban azt állítja, most már sínen van az adaptáció. A Half-Life-moziról ugyanakkor nem tudott jó hírekkel szolgálni.

A Remedybe is bevásárolta magát a Tencent

Újabb fejlesztőcsapatban vásárolt részesedést a kínai Tencent, igaz, a Remedyből csak egy egészen kis szeletkét kaparintott meg az óriásvállalat. Az üzlet egyszerű tőkepiaci tranzakció volt, a fejlesztők nem is tudtak róla.

Destiny 2 - már tesztelhető a cross-play funkció

A múlt héten már egyszer megcsúszott a Bungie keze, és véletlenül rátenyerelt a Destiny 2 cross-play lehetőségének az élesítésére: akkor már nem csináltak titkot belőle, hogy az hamarosan mindenki által tesztelhető funkció lesz.