Hírarchívum - 2014. szeptember

Hivatalos: a Microsofté a Mojang

Ha az Amazon-Twitch üzlet meglepő volt, erre inkább nem is keresnénk jelzőt: beigazolódtak a pletykák, a Microsoft felvásárolta a Minecraft készítőjét, a Mojanget. Az akvizíció összege nem ismert egyelőre.

Elite: Dangerous - ilyen lesz a Mercenary Edition

Immáron előrendelhető az egyik legígéretesebb űrszimulátor, az Elite: Dangerous. Ráadásul a rajongóknak nem kell beérniük a mezei kiadással, választhatják a minden földi jóval megpakolt Mercenary Editiont is.

Adewale visszatér az Assassin’s Creed: Rogue-ban

Az Assassin's Creed IV: Black Flagből ismerős első tiszttel is találkozunk a Rogue-ban - erősítette meg a Ubisoft. A Twitterre kiposztolt képen már egy idősebb Adewale-t láthatunk, ezúttal ellenségként.

Star Citizen - galaktikus Top Gear-epizód következik

Befutott a Star Citizen legújabb trailere, ami a játék egyik űrhajóját hivatott bemutatni. A készítők persze nem bízták a véletlenre a dolgot, egy Top Gear-epizódhoz hasonlóan vezetik fel nekünk az Origin M50-est.

NBA 2K15 - alkosd meg a világ legjobb csapatát!

A MyTEAM játékmódban bárki összeállíthatja a saját álomcsapatát az NBA 2K15-ben. Mondjuk ennek vajmi kevés valóságtartalma van, lévén nincs az a klub, amely össze tudna szedni ennyi sztárgázsit, de azért jópofa fícsör.

Amerikai toplista: élen a Madden, és vezet a PS4 is

Az NPD elérhetővé tette az amerikai játékpiacra vonatkozó számait, ezúttal az augusztusi eredményekből szemezgethetünk: a Madden NFL 15 vitte a játékeladási toplistát, miközben a hardvereknél a PS4 vezet.

Magicka 2 - énekeljünk együtt!

A Paradox Interactive egy meglehetősen furcsa kedvcsinálóval állt elő: nem sok játék mondhatja el magáról azt, hogy karaoke trailert kapott. A Magicka 2 ilyen, a vállalkozókedvűek akár dalra is fakadhatnak.

Marvelesített kiadást kap a LittleBigPlanet

Noha úgy tűnik, PlayStation Vitán várni kell a LittleBigPlanet teljes értékű folytatására, a Sony azért igyekszik kárpótolni a sorozat kézikonzolos rajongóit: a Run Sackboy! Run! mellett új kiadást kap a PS Vitás változat is.

Oculus Rift - publikus bétateszt, akár már áprilisban

A TechRadar értesülései szerint az Oculus VR egy "nyilvános bétatesztet" indítana az Oculus Rift VR-szemüveg boltokba kerülése előtt, erre leghamarabb jövő áprilisban kerülhet sor, de a nyáron mindenképpen lezajlik.

Holnap jelenthetik be a Mojang felvásárlását

A Wall Street Journal után egy másik forrásból is elkezdtek pletykálni a Microsoft-Mojang üzletről, most a Reuters számolt be arról, hogy akár már holnap bejelenthetik a Minecraft készítőjének tulajdonoscseréjét.