Hosszú idő után számozott folytatással jelentkezett a King's Bounty-széria, így adja magát a kérdés, hogy a New World Computing csődje után vajon sikerült-e ismét meghatározót alkotnia a 1C Company csapatának?

Aki eddig hiányolta a Tony Hawk-játékokból a címben szereplő madárkát, az most dörzsölheti a tenyerét, hiszen a SkateBIRD készítői a gördeszka rajongói mellett az ornitológia szerelmeseinek is igyekeznek kedvezni.

Az a jó pár indie fejlesztőben, hogy képesek megragadni játékelemeket - vegyük például a döntések és következmények hálóját -, majd azokat felcsavarni eggyel nagyobb fokozatra. Szerencsére Luis Antonio és csapata pontosan így tett.

Hiába szabadítottuk fel Tsushimát a mongol megszállás alól, Jin Sakai története még koránt sem ért véget. A Ghost of Tsushima rendezői változatában Iki szigetéről érkezik az újabb fenyegetés, így eljött az idő, hogy ismét leporoljuk atyánk katanáját.

A lázadó korszakát élő Zagreus a fejébe veszi, hogy kilép apja, Hádész árnyékából, és megpróbálja elhagyni az alvilág istenének birodalmát. Az Olümposzig vezető út azonban rögös lesz.

Mostanság a városépítős játékok valódi reneszánszukat élik, hiszen egyre-másra jelennek meg az újabbnál újabb próbálkozók, amik mindegyike valami soha nem látott újdonsággal igyekszik elcsavarni a zsáner szerelmeseinek fejét.

Nem lett túl szép vége annak, amikor legutóbb gyarmati tengerészgyalogosként szembeszálltunk a xenomorfokkal, de egy kooperatív Left 4 Dead-klónnal azért mégiscsak nehéz igazán mellélőni... ugye?

A The Forgotten City egy Skyrim-modként kezdte meg történetét, most pedig önálló játékként zárja. Ebben a múltba visszautazva kell felderítenünk egy bűntényt, ami egy elszigetelt, ókori római város minden lakójának végzetéhez vezet.

Az Eldest Souls már a címével sejteti, hogy itt bizony gyötrelmes pillanatok várnak azokra a bátor játékosokra, akik vállukra veszik az obszidián kardot, és nekiindulnak a főellenfelekkel kikövezett úton a megváltás felé.

A Square Enix már másodjára bizonyítja be, hogy akkor is lehet jó szerepjátékot készíteni, ha a főszereplők egyszerű japán tinédzserek, akik ki sem teszik a lábukat Tokió utcáiról.