A megboldogult Runic Games csapata még 2009-ben indította útjára a Torchlight-szériát, a legújabb, immáron harmadik epizódnak pedig igencsak hányattatott sors jutott - és ez sajnos meg is látszik a végeredményen.

Ez a majom elment fát vágni, ez a majom hazahozta, ez a majom halmokba rendezte, ez a majom pedig tutajt ácsolt belőle. A The Survivalistsben nem egyedül kell túlélnünk, a környékbéli majmok örömmel válnak a segítőinkké.

A Ride negyedik része nem csupán egy versenyjáték akar lenni a sok közül, hanem az a motoros cím, ami a kétkerekű vasparipák mellett az ezekkel járó életérzést is elhozza a képernyőkre, ráadásul úgy, ahogyan azt még sosem láthattuk.

Ha azt hitted, hogy a generációváltás küszöbén az EA Sports majd összekapja magát, és ebben az érában még odateszi magát, akkor sajnos rossz hírem van. A FIFA 21 lényegében ugyanaz, mint a FIFA 20, csak átcímkézve.

Az idei év legszomorúbb rajtját hozta össze Chris Daril csapata. A minden porcikájában művészi és néhol zseniális alkotásuk akár nagyot is szólhatott volna, ám a bugok felülkerekedtek, és a feledés homályába rántották a projektet.

A DiRT 5 nem árul zsákbamacskát, ugyanis az utóbbi pár epizódot követően maga mögött hagyja a szimulátorosabb hangvételt, helyette pedig a második és a harmadik részben már látott buliba kalauzol el minket.

Dohányfüst, olcsó whisky, megtépázott taréjok. A magyar illetőségű The Wild Gentlemen csapata üdvözöl Clawville noir városában, ahol a színek már eltűntek, és az igazságot a város legmélyebb mocskából kell a felszínre hoznod.

A Yakuza-sorozat legújabb epizódja számos téren nyúl bele a korábbi részek elemeibe, aminek hála tökéletes lehet az új belépők számára - viszont a rajongók egy-két helyen biztosan fel fogják húzni a szemöldöküket.

Ne tévesszen meg a számozás, Komoly Samu - a konzolos spin-offokat nem számolva - ötödjére indul komolytalan küldetésére, hogy megmentse a világot, és ezzel együtt véget vessen Mentál földi inváziójának egyszer s mindenkorra.

Kincsvadászat helyett ezúttal egy átlagosnak tűnő tanulmányi kirándulás fordul véget nem érő rémálomba főhőseink számára a The Dark Pictures-antológia legújabb fejezetében, a Little Hope-ban.