Hírarchívum - 2011. február

Hivatalos: jön a Halo: Reach Defiant pályacsomag

A múltkor egy francia rajongói oldalon bukkantak fel az első képek a Halo: Reach legújabb pályacsomagjából, s bár a látnivalókat azóta már eltávolíttatták a szájtról, a Microsoft most hivatalosan is megerősítette a Defiant pakk létezését - a DLC márciusban válik letölthetővé.

Transformers: Dark of the Moon bejelentés

Valójában azt már lehetett tudni, hogy játékváltozatot kap a Transformers: Dark of the Moon című mozifilm, azonban a formális bejelentésre máig várni kellett. A játék a film előzményeit dolgozza majd fel, ráadásul a PS3-as és Xbox 360-as verziókat a War for Cybertron alkotói fejlesztik majd.

Alice: Madness Returns - új bizarr trailer érkezett

American McGee szeret sokkolni és megbotránkoztatni, de korántsem teszi ezt szimpla véres trancsírozással - minden látványbeli borzongás mögött komoly mentális mondanivaló lapul. Korunk legmeghatározóbb nevelési eszköze a mese, ha kifordított megközelítésbe kerül, a hatása hatványozódik.

Májusban jelentik be az új Assassin's Creedet

Bár tavaly ilyenkor már nagyjából kezdett körvonalazódni, hogy mire számíthatunk az Assassin's Creed: Brotherhoodban, a Ubisoft ezúttal úgy döntött, még vár az új rész bejelentésével. Ha minden igaz, ezúttal teljes értékű folytatást kapunk, új korszakkal és új főhőssel.

Crytek: Nem csökkent a PC iránti elkötelezettség

A múlt héten idő előtt kiszivárgott Crysis 2 bétaverziója nem hagyott maga után begyógyulhatatlan sebeket a fejlesztésért felelős Crytek számára. A stúdió főnöke megnyugtatta az elkötelezett PC-s felhasználókat: a csapat továbbra is elkötelezett a platform iránt, dacára a kalózkodásnak.

Ubisoft: 6,5 millió Brotherhood, növekvő bevételek

Végre a Ubisoft is közzétette a tavalyi év utolsó negyedére vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, amiből többek között az is kiderült, hogy a francia illetőségű cég legfontosabb címei közé az Assassin's Creed és a casual játékosoknak szánt Just Dance sorozatok tartoznak.

9 milliárd dollárra értékelhetik a Zyngát?

A Farmville és a Mafia Wars című Facebook-játékokat jegyző Zynga egyre komolyabb mértékben növekszik, a Wall Street Journal szerint egy közelgő forrásbevonással akár 9 milliárd dollárra is értékelhetik a céget. Összehasonlításképpen: a Facebookot nemrég 50 milliárd dollárra értékelték.

Grammy-díjas lett a Civilization IV betétdala

Idén Christopher Tin Baba Yetu című dala vihette haza a Grammy-díjat a Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalists kategóriában, ami nekünk, játékosoknak különösen jó hír: ez az alkotás szólt ugyanis a Sid Meier-féle Civilization IV alatt is.

Újabb F.E.A.R. 3 látnivalók érkeztek

Négy új screenshot és egy rövid trailer érkezett a F.E.A.R. harmadik részéből. Bár eleinte kissé szkeptikusak voltunk az új epizóddal szemben - erre rásegített a fejlesztőváltás és a kissé megújult játékmenet is -, a megjelenés felé közeledve egyre inkább ráhangolódunk, és megenyhülünk.

150 milliónál tartanak a PlayStation 2 eladásai

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a PlayStation 2 eladásai: a lassan tizenegy éves konzol töretlen népszerűségnek örvend, a Sony legfrissebb bejelentése szerint immár 150 millió darabot adtak el belőle világszerte. A PS2 ezzel abszolút csúcstartó, asztali konzol jó ideig nem is fogja utolérni.