Hírarchívum - 2012. május

Jön az előtöltés a PlayStation Networkön

Láttatok mostanában szeretett íróknról, Ca$h bátyánkról fényképet? Például azt, ami az esküvőjén készült? Valószínűleg feltették a kérdést, miért nincs az öregnek semmi haja. Nos, azért mert mind kihullott, míg arra várt, hogy a PlayStation Network letöltsön valamit.

Raiden múltja a Metal Gear Rising előzetesben

Egy újabb, nem túl kedves előzetessel jelentkezett a Metal Gear Rising: Revengeance, ami azt adja a tudtunkra, hogy Raidennek nem volt éppen kellemes gyerekkora. Már csak azt nem értem, hogy lett belőle így egy metroszexuális rinyagép az MGS 2-ben.

Jöhet a generáció utolsó Dragon Ball Z-játéka

Legalábbis, valószínűleg utolsó. Egy japán magazinból, több forráson keresztül jutott el hozzánk a hír, mely szerint jelenleg a Namco Bandai a Dragon Ball verekedős játékok legnagyobb és legjobb változatán dolgozik. Szükség is lesz a javításra az Ultimate Tenkaichi után.

Fizetésképtelen a Kingdoms of Amalur fejlesztője

Úgy tűnik, a pár nappal ezelőtti hírünknek, mely szerint a 38 Studios nem tudja visszafizetni az állami kölcsönt, már meg is jött a folytatása. Habár a legújabb információkat egyelőre nem erősítették meg, nagyon úgy néz ki, hogy komoly bajok vannak Curt Schilling cégénél.

Unreal Engine 4.0 - az első képek

Márciusban mutatták be először zárt ajtók mögött az Unreal Engine 4-et, most pedig kikerült az internetre néhány kép abból a 2 és fél perces videóból, amit csak a fejlesztők és néhány fontos ember tekinthetett meg. Cliff Bleszinski szerint nagy a felelősség az Epic vállán.

Vannak főnökök a Valve-nél is

Az alkalmazottak mindig elismerően nyilatkoznak a Valve-vel kapcsolatban, és a játékiparon belül folyamatosan az a hír terjeng, mennyire jó is ott dolgozni. Erre csak ráerősít a Valve által kiadott kézikönyv, melyet az új alkalmazottaknak szánnak, hogy segítség beilleszkedésüket.

Gyűjtői kiadásokkal jön a Borderlands 2

Nem aprózza el a Gearbox a rajongók kielégítését (öö), így rögtön két extra változatot is kiadnak a Borderlands 2-ből. Mindkettő rengeteg extrával érkezik, és mindkettőről van egy-egy szép nagy képünk, ahol pontosan látható a dobozok tartalma. Mit mondhatnánk, igényes, na!

Következő generációra készül a Rare is

Talán nem véletlen, hogy a Microsoft két nagy stúdiója, a Lionhead és a Rare is ezerrel keres embereket a következő generációs projektekhez. Az egykor hardcore játékairól híres brit stúdió talán végre képes lesz kimászni a Kinect Sports-féle casual gödörből.

Next-gen MMO-n dolgozik a Lionhead

Legalábbis valószínűleg. És nem is teljesen MMO-n, csak valami olyasmin. Tudom, ez így kissé bizonytalanul hangzik, de a LinkedInen megjelent álláshirdetések viszonylag jól körülírják, mire számíthatunk a Lionhead következő generációra készülő anyagától.

Peren kívül állapodott meg az EA és az Activision

Épp a minap számoltunk be arról, hogy az Activision ügyvédje halasztást kért a két cég között folyó perben, erre ma már arról számolhatunk be, hogy végülis bíróságon kívül állapodtak meg. Az alku részletei egyelőre nem nyilvánosan, de az Activision valószínűleg még így sem ússza meg a bíróságot.