Hírarchívum - 2010. szeptember

Rock Band 3 - újabb videó billentyűsöknek

A Harmonix eddig nem látott részleteket fedett fel a Rock Band 3 új plasztik hangszerének működéséből. A leendő billentyűsök számára az új fejlesztői jegyzet bizonyára számos érdekességgel szolgálhat majd. A Rock Band 3 csudajónak ígérkezik, már csak egy hozzáértő társaság kell a rahedli hangszer mellé.

Elhagyta a Namco Bandai-t a Katamari atyja

Keita Takahashi, az eredeti Katamary Damacy és a Noby Noby Boy atyja elhagyta a Namco Bandai-t. A válás már régóta érett, Takahashi nem csak a kiadó-fejlesztő céggel való munkát, hanem az egész játékipart megelégelte, és több korábbi interjúban is azt nyilatkozta, hogy szeretne mást csinálni.

Megjelent az iPhone Game Center

Az Apple kiadta a legutóbbi iOS frissítést, amely a 4.1-es verziószámot viseli, mely a játékosok szempontjából érdekesnek ható kiegészítést tartalmaz, nevezetesen a Game Centert. Kicsit az Xbox Live-ra hasonlít, de a növekvő népszerűséggel bíró játékok miatt szükség volt egy közösségi csomópontra.

Halo: Reach - Atyaúristen-szintű előzetes

A Microsoft tényleg komolyan gondolta az Halo: Reach felvezető marketingkampányát: folytatódnak az élőszereplős videók, a legújabb pedig valószínűleg bátran nevezhet a világ legjobb játékelőzetese címre. Mióta kijött körülbelül négyezerszer néztem meg.

A FF Versus XIII kifejezetten PS3-ra készül

A Final Fantasy Versus XIII fejlesztését vezető Tetsuya Nomura szerint a játék kifejezetten PlayStation 3-ra készül, ha valaha is megjelenne egy Xbox 360-as változat, az egyszerű port lenne, és akkor sem válna multiplatform címmé a program. Persze ez nem bejelentés, csak egy kis okoskodás.

A TGS-en ott lesz a Bad Company 2: Vietnam is

Nem tudni, hogy a Call of Duty: Black Ops vagy a Battlefield: Vietnam iránti nosztalgia (esetleg a reggeli napalm szaga) hozta meg a DICE kedvét a vietnámi háborúhoz, de a Bad Company 2 kiegészül hamarosan, és a játékosok a legutóbbi Battlefieldben is újra átélhetik a történelem ezen szörnyű időszakát.

CoD: Black Ops - Wager Match mozgásban

A Treyarch a múlt héten jelentette be a Wager névre hallgató új multiplayer üzemmódot a Call of Duty: Black Opshoz, amelyben lehetőségünk lesz CoD pontjainkat elkölteni ezen belül. Persze a Wager módnak további három variánsa is elérhető lesz. Újabb videó prezentálja mindezt nekünk.

Gamer's Booty bemutatja: Mafia 2

A lelkes hazai animátor csapat első számú publikálási csatornájává avanzsált a GK, a StarCraft 2 után az elmúlt hónap legnagyobb véleménykülönbségeket felvonultató Mafia 2 lett a Gamer's Booty legújabb tesztalanya. Az olvasói kritikákat megfogadva, már sokkal megnyerőbb filmecskét ütöttek össze nekünk.

Túl nehéz lenne másolni a Kinectet

A Microsoft szerint szinte megoldhatatlan technikai problémákba ütközhetnek azok a versenytársak, akik valamilyen módon megpróbálnák utánozni a mozgásérzékelős cucc szoftverét és erejét. Szóval kedves kínai üzemek, inkább ne is pocsékoljátok az időtöket!

Kommentár a Halo: Reach Legendary kiadásban

Ha 150 dollárt tervezel kicsengetni a Halo Reach minden extrával megpakolt kiadásáért, akkor a készítők tolmácsolásában előadott kommentárt hallgathatsz majd játék közben. A játék megszületéséért felelős kulcsemberek két órán keresztül, temérdek háttérinfóval fognak majd szolgálni.