Hírarchívum - 2011. január

Saját Xbox 360-kontrollerrel készül a Razer

Csak úgy záporoznak a CES-ről érkező Razer-közlemények a postaládánkba, a Switchblade után most a gyártó saját Xbox 360-kontrollere, az Onza van terítéken. A két kiadással jelentkező új termék azért is érdekes, mert ez lesz a Razer első próbálkozása a konzolkiegészítők piacán.

GDC 2011: A Thief 4-ről is szó esik majd

Február végén veszi kezdetét az idei év első nagyobb, videojátékos rendezvénye, s bár a Game Developers Conference inkább az ipar szakmai oldalával foglalkozik, egy-két érdekes újdonságra mindenképpen lehet számítani. Felszólalnak majd többek között a Thief 4 készítői is.

Müködés közben a PlayStation Phone

A PS Phone felől már sok biztató előjel fújdogált, mi érezzük magunkat kellemetlenül, hogy a Sony a hír megírásának pillanatában sem jelentette még be hivatalosan a készüléket. Az alábbi három videó játék közben mutatja be a telefon képességeit és összehasonlítja a konkurens androidos termékekkel.

Dead Space 2 - kivonat a single playerből

Habár az előző részben a vonatozás csupán arra szolgált, hogy két pályát kössön össze egymással, a Dead Space 2-ben ez nem így lesz. Ugyan a vonatbelső szűkös, kalauz nem terrorizálja az utasokat, ellenben szép számú nekromorph förtelem igen. Tömény játékmeneti élményről tanúskodik a videó.

Interaktív piszoár a Sega új konzolja

A Sega útjára indította legújabb konzolját Japán nyilvános WC-iben. A Wee névre hallgató masina a pisilés unalmas másodperceit dobhatja fel némi játékélménnyel, ahol a kontroller nem más, mint a kiválasztásnál fontos szerepet betöltő nemi szerv. Nem vicc, tényleg komolyan gondolják!

Mozgásban a Tiger Woods PGA Tour 12

Az utóbbi időben a Tiger Woods nevével fémjelzett játékok nem a kirobbanó innovációjukról voltak híresek, sokkal inkább a névadó személyét övező botrányokról. Ha az úriember neve háttérbe is szorul, az EA idén sem mondott le a PGA Tour soron következő epizódjáról.

Forradalmi gamer laptoppal jelentkezik a Razer

Nagyban gondolkodik a Razer. Frissen bejelentett laptopjukat állításuk szerint a PC-s játék revolúciójaként aposztrofálhatjuk. A Switchblade nem szokványos noteszgép, a dinamikusan változó billentyűzet játékonként más és más lesz - tényleg ez lenne a PC-gaming jövője?

Februárban jön a Bionic Commando Rearmed 2

A Capcom bejelentette az oldal-scrollozós akciójátékuk folytatásának megjelenési dátumát. Szerencsére nem húzzák sokáig, a jövő hónapban belevethetjük magunkat a retro-élménybe. A PSN-es verzióra tavaszig várnunk kell, ezúttal az Xbox Live-felhasználók járnak jól.

A Sony reagált a PlayStation 3 feltörésére

Patthelyzet állt elő a legutóbbi hacker-konferencián közzétett megoldás óta, az évekig magát szilárdan tartó konzol szinte nyitva áll a kalózkodás előtt, az utolsó védelmi bástyái is a porba hulltak. A Sony most hálózati frissítésekkel kíván szembeszállni törések ellen - de vajon ütőképesen-e?

Itt a Total War: Shogun 2 rendszerkövetelménye

Egészen pontosan március 15-én jelenik meg a Creative Assembly vadiúj RTS-e, mely a középkori Japán harcaiba enged bepillantást. Ahhoz, hogy ne érjen senkit meglepetésként a játék gépigénye, megosztjuk veletek a hivatalos követelményeket. Szerencsére semmi kirívót nem találunk benne.