Hírarchívum - 2011. január

Fable III - még várni kell a PC-s infókra

Dicséretes, hogy a Fable harmadik része már PC-re is elkészül, nagy kár viszont, hogy az a fránya számítógépes változat csak nem akar megjelenni. A Lionhead pár órával ezelőtt a Twitteren adott némi életjelet a projektről - a rossz hír az, hogy sok konkrétumra még mindig nem derült fény.

Országos Kecskeméti Tekken Verseny - a második

A KAMI – Kecskeméti Anime Videojáték és Képregény Klub másodjára rendezi meg a tavaly is nagy sikert aratott Országos Kecskeméti Tekken Versenyt. A kezdeményezés sokat fejlődött az első bajnoksághoz képest, és már nem is kell sokat aludni addig: februárban indul a második menet!

HWSW: Facebook - beszállt a Goldman Sachs is

A Goldman Sachs 450 millió dollárral szállt be a Facebookba, az orosz Digital Sky Technologies pedig további 50 millió dollárt fektetett a mindent elsöprő népszerűséggel bíró közösségi oldalba, adta hírül bennfentesekre hivatkozva a New York Times, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Kivonulhat az Activision az Egyesült Királyságból

Levágta a biztosítékot az Activisionnél, hogy az Egyesült Királyság kormánya visszaszívta a helyi videojáték-iparnak szánt adóengedményeket. Bobby Kotick vezérigazgató szerint ez szörnyű hiba volt, és nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy a cég kivonuljon az országból, lapátra téve ezzel 600 munkatársat.

Az Enslaved art directora is a DmC-n dolgozik

A zöldellő, buja növényzettel megalkotott poszt-apokaliptikus világ eléggé szokatlan megközelítés volt a világvége utáni játékok tengerében, az Enslavedet tavaly éppen ezért is szerettük: próbált másmilyen lenni, mint a többiek. Alessandro Taini következő munkája már az Devil May Cry-reboot lesz.

Kinect-szerű eszközt fejleszt az Asus

Az Asus és a Kinect mozgásérzékelős technológiájának kifejlesztéséért felelős PrimeSense egy teljesen új eszközön dolgoznak, melyet az Xbox 360 kiegészítőjéhez hasonlóan a nappaliba szánnak. Csak éppen nem konzolhoz, hanem a jó öreg PC-hez.

Irigykednek a Warcraft-film rendezőjére

Legalábbis egy ember biztosan: ő Duncan Jones, a zseniális Moon rendezője, aki ugyan irigy arra, hogy Sam Raimi kapta a lehetőséget a Warcraft-mozi elkészítésére, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a Pókember direktora jó úton indult el a nagy név filmre vitelével kapcsolatban.

Filmszerű játékmenetet ígér az Old Republic

Észnél kell lennie annak a fejlesztőcsapatnak, aki konkurenst szeretne állítani a World of Wacraftnak, de ha valaki alkalmas erre a feladatra, az kétségtelenül a Bioware. A Star Wars: The Old Republic pedig nem csak az MMORPG-rajongóknak, de minden szerepjátékosnak a kedvére fog tenni.

Extra figyelmet kap a PC-s Battlefield 3

Kissé bizonytalan időket élnek mostanában a PC-s játékosok: az egykor még kizárólag számítógépre megjelenő címek jelentős része ma már konzolon tarol, és a PC-sek örülhetnek, ha néha kapnak egy-egy átiratot. A Battlefield 3 esetében azonban a fejlesztők különös figyelmet fordítanak a PC-verzióra.

Epic-elnök az új Bulletstorm-videóban

Vannak olyan játékok, amikből bármennyi apró klippet ki lehet adni, sosem fogjuk megunni. Valószínűleg a Bulletstorm is ilyen, csak nehogy a megjelenésig ellőjék az összes látványos halálnemet. Az új Facebook-videóban egyenesen az Epic elnöke, Mike Capps szerepel.