Hírarchívum - 2012. február

Sony-fejes beszél a PS Vitáról

A japán PlayStation Vita indulása nem volt éppen a legnagyobb siker, így most minden szem az amerikai és az európai startot figyeli. Ennek támogatására a Sony úgy döntött, hogy a PlayStation egyik brand managerének kell beszélnie a kütyü különböző tulajdonságairól.

Áramkimaradás ütötte ki a Steamet

Szomorú esemény, amikor az ember éppen próbálna egy kis DOTA 2-t játszani, de a Steam gyanúsan furcsa hibaüzeneteket dobál fel, és semmilyen tartalmat nem hajlandó megjeleníteni. Mint kiderült, a háttérben nem hackertámadás vagy más összeesküvés áll.

Aranyba ment a Mass Effect 3

Amikor már úgy gondoltam, lehetetlen kivárni, hogy megjelenjen, és inkább előveszem a második részt, Casey Hudson úgy találta, hogy megnyugtat: Twitteren újságolta el, hogy a Mass Effect 3 aranylemezre ment, ami azt jelenti, hogy semmi nem áll már a sorozatgyártás útjában.

Max Payne 3 - már szakállal, de még hajjal

A Rockstar biztosra megy, a Max Payne harmadik részében hősünk pocakos, kopasz testőrként is feltűnik majd, de visszakapjuk a klasszikus Max-fizimiskát is némi nosztalgia erejéig. Ezen felül lesz átmeneti állapot, így majd a játékos utólag eldöntheti, melyik tetszett neki a legjobban.

FIFA Street-fícsörök kerülhetnek a FIFA 13-ba

Az EA Sports illetékesei jelenleg is azon morfondíroznak, hogy átvegyenek bizonyos elemeket a FIFA Streetből a FIFA 13-ba. Bár a döntés még nem született meg, a fejlesztők szerint ez azt jelenthetné, hogy akár a profi cselezési rendszer is átkerülhet a nagypályás epizódokba.

Folytatást kap a Sonic & Sega All-Stars Racing

A Kotaku értesülései szerint karácsonykor új felvonást a Sonic & Sega All-Stars Racing, igaz, ezt a kiadó még nem erősítette meg formálisan, így a konkrétabb részletek sem ismertek. Az előző rész ugyan teljesen a Mario Kartot másolta, viszont azt jól tette, így élvezhető program kerekedett ki belőle.

Márciusban jön a DiRT 3: Complete Edition

Egy hónap múlva érkezik a DiRT 3 bővített változata, amiben nemcsak az alapjátékot fogjuk megtalálni, de az összes eddig megjelent DLC-t is. A Complete Edition ráadásul nyomott áron érkezik, így aki eddig várt a vásárlással, márciusban vesse rá magát a gyűjteményre - megéri!

Boltokban a Catherine, itt a launch trailer

Végre, végre, egy év várakozás után, pénteken már az európai játékosok is megvásárolhatták az Atlus egyik legérdekesebb címét, a Catherine-t. A játék remek értékeléseket kapott korábban, bízzunk benne, hogy az öreg kontinensen élőknek is bejön majd, és akkor legközelebb nem kell ennyit türelmetlenkedni.

David Jaffe most túlélő horroron gondolkodik

David Jaffe az a fajta fejlesztő, aki képtelen megmaradni a seggén, a God of War után elhagyta a Sonyt, hogy újra a Twisted Metallal foglalkozhasson, most pedig eldöntötte: ki lép az általa alapított Eat Sleep Playtől, hogy megvalósíthassa új ötleteit, amik között egy túlélő horror is szerepel.

Látnivalókon a facebookos Angry Birds újításai

Kedden érkezik meg a Facebookra az Angry Birds, azonban a játékot korántsem a már megszokott formában láthatjuk újra. Sokkal hangsúlyosabb szerepet kapnak a közösségi funkciók, ráadásul különféle power-upokkal ízesíthetjük meg a játékunkat, miközben halálra bosszantjuk a többieket.