Hírarchívum - 2012. február

Tarolt az új Spyro, jön a folytatás

Némi elmaradáspótlás így a hétvégére: az Activision Blizzard eredményei jók lettek, a bevétele csökkent ugyan az elmúlt évben, viszont a haszna nőtt, vagyis hatékonyabb lett a cég működése. Talán meglepetés, hogy a Spyro főszereplésével készült Skylanders letarolta a piacot, jön is a folytatás.

40 millióan Call of Duty-znak világszerte

Az Activision szerint a Call of Duty-sorozat 40 millió aktív játékost számlál, akiknek a fele a legutóbbi részt, a Modern Warfare 3-at tolja. A kiadó megerősítette, hogy idén is kapunk egy epizódot, és a 7 millió felhasználóval rendelkező Call of Duty: Elite is folyamatos fejlesztés előtt áll.

Az Epic még idén felfedi az Unreal Engine 4-et

A héten lezajlott az interaktív művészetről és tudományról szóló DICE Summit 2012 rendezvény, ahol több, játékipari vonatkozású előadást hallgathattak az érdeklődők. Ott volt az Epic Games alelnöke, Mark Rein is, aki megígérte, hogy idén bemutatják az Unreal Engine 4-et.

A Diablo III szétrúgja a valagadat, ha szeretnéd

A Blizzard mókás kedvű fejlesztői pontosan ezeket a szavakat használták a Diablo III nehézsége kapcsán: "Szét lesz rúgva a segged. Ezt megígérhetjük!". Ebbe a mondatba mi sem tudunk belekötni, tényleg igazi hardcore arcnak kell lenni ahhoz, hogy Nightmare fokozaton vágjunk neki a kalandnak.

Twisted Metal - lőj szét egy teherautót

Szeretnél távolról szitává lőni egy teherautót? A Sony most megadja neked a lehetőséget, és ha szerencséd van, te lehetsz az a szerencsés, aki egy barátságos M249-SAW mordállyal a kezében megmutatja, hogy ki a legény a gáton. Új Twisted Metal mozgóképek érkeztek.

Lollipop Chainsaw - szexi rucik és nyalóka

Nem tudunk betelni a Lollipop Chainsaw újabb látnivalóival. Bejelentették a játék Premium Editionjét, mely a jelek szerint csak Japánban fog megjelenni, pedig a nyugati kiscsikók is nagyon örülnének Juliet néni testre simuló rózsaszín latexruhájának és pincérnős szerelésének.

A jövőben is kapunk új Alan Wake-játékokat

A Remedy főnöke, Matias Myllyrinne megígérte, hogy nem az utolsó Alan Wake-játék lesz az American Nightmare, a letölthető epizód után folytatódnak a depressziós író hátborzongató kalandjai. Hogy ez most új arcade részt vagy teljes értékű folytatást jelent-e, még nem tudni.

Batman: Arkham City - tervben volt a multiplayer is

Sefton Hill, a játék rendezője elmondta, hogy a Rocksteady a fejlesztés kezdetén szeretett volna többjátékos üzemmódot is rakni a Batman: Arkham Citybe. Ám a kiadó ezt máshogy gondolta, csak a single-ben bízott, talán szerencsénk van, hogy így történt.

Újra fejlesztői naplón az xboxos The Witcher 2

A CD Projekt hatalmas reményeket táplál a The Witcher 2 konzolos verziója felé, elmondása szerint "ilyen játékot még soha nem láthattunk Xbox 360-on". Olyan szerteágazó történetet mesél el, melyre korábban még nem volt példa. A nulladik epizód után megérkezett a fejlesztői naplósorozat első része.

Far Cry 3 - jövő héten új előzetes érkezik

Csak szólunk, hogy a tavalyi E3-on bejelentett Far Cry 3-ból végre új látnivalókat oszt meg velünk a Ubisoft - nem árt figyelni a híreket jövő hét csütörtökön. Tény, hogy a zseniális első trailer után szűkmarkúan mérték a látnivalókat a franciák, de ennek hamarosan vége.