Hírarchívum - 2010. október

DOTA 2 - a Valve új játékbejelentése

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől. A DOTA 2 kihasználja a legújabb Source és Steamworks technológiákat.

Tévéreklámot kapott a Fable III

Október végén érkezik a Fable harmadik része, ideje hát elkezdeni a reklámkampányt is. A Microsoft egyperces tévészpottal erősít, amely ugyan csak renderelt animációt tartalmaz, viszont a játék hangulata így is tökéletesen átjön. It's a revolution, mondják, kíváncsiak vagyunk, vajon Molyneux álma megvalósul-e.

Mégis csúszik a Gran Turismo 5

Ha most ez egy blog lenne, szép cifrákat írnék, de mivel nem az, nem teszem - maradjunk a szilárd tényeknél: a Gran Turismo 5 minden korábbi ígéret és kisdobos eskü ellenére mégsem jelenik meg november elején. A készítők bocsánatot kérnek, azt mondják, még az ünnepi szezonban megérkezik a játék.

Kannibalizmus is lesz a Resistance 3-ban

Az augusztusi bejelentés óta ugyan kaptunk néhány látnivalót a Resitance 3-ról, de pontos információkat nem osztott meg a közönséggel az Insomniac. Szokás szerint a Game Informer - ki más - hozott le egy komolyabb előzetest a játékról, melyből az is kiderült, hogy az emberek egymásból fognak falatozni.

Új Valve játékbejelentés még ma

A cég egészen konkrétan a DotA készítőjével közös új projektjét fogja leleplezni a mai napon. A misztikus, egyszerűen csak IceFrog néven futó srác és a Valve egyik csapata már több mint egy éve dolgozik együtt a játékon, ami valószínűleg a DotA különálló verziója lesz.

Vegyes a Medal of Honor fogadtatása

Ami ráadásul komolyan megütötte az Electronic Arts részvényárfolyamát is. Az óriáskiadó, a befektetők és a vásárlók nem számítottak ennyire vegyes és sokszor inkább a közepeshez közelítő értékelésre, ami ráadásul a különösen nagy hype és marketing után kínos egy kicsit.

Aliens: Colonial Marines - túl hamar jelentették be

Aggodalomra semmi ok, a Gearbox meg fogja csinálni az Aliens: Colonial Marinest, hiába hallani innen-onnan, hogy kudarcba fulladtak az FPS munkálatai. A csapat fejese szerint csak ott rontották el, hogy a nagy izgalomtól felindulva túlságosan hamar leplezték le a játékot.

Dead Space: Ignition - megjelenés előtti trailer

Mától tölthető le a Dead Space 2 előzményeit elmesélő Dead Space: Ignition. A megjelenés alkalmából érkezett még egy utolsó trailer, amelyben nem csak kellemes ízelítőt kapunk az új "köztes" rész hangulatából, de bemutatásra kerülnek a játék során feltűnő puzzle feladatok is.

Lelőtték Steven Spielberg másik játékát

Évekkel ezelőtt Steven Spielberg két játék fejlesztéséről állapodott meg az Electronic Artscal, s míg a Boom Blox már régen megjelent, sőt folytatást is kapott, addig a titokzatos LMNO projektről nem hallottunk semmit. Mint utóbb kiderült, nem véletlenül, az EA leállította a játék fejlesztését.

A THQ-nál már elő is fizethetsz a DLC-kre

A THQ az október végén boltokba kerülő WWE SmackDown! Vs. RAW 2011-nél vezeti be új előfizetési rendszerét, melynek keretében egyben, némileg olcsóbban fizetheted ki a későbbiekben érkező DLC-ket. Ha fanatikus pankráció-rajongó vagy, megérhet neked mínusz két dollárt az új lehetőség.