Hírarchívum - 2010. október

Assassin's Creed: Brotherhood - sztori előzetes

Habár mostanában erősen a többjátékos módon van a hangsúly, azért a Ubisoft nem feledkezik meg az egyjátékos kampányról sem. Az Assassin's Creed: Brotherhood áthelyezi az eseményeket Rómába, ahol vidáman lehet folytatni az orvgyilkoskodást.

Az X360-tulajok 30%-a vásárol XBLA játékokat

Régóta napirendi téma az elemzőknél, hogy a videojáték piac kizárólag a digitális terjesztés felé orientálódik majd a jövőben, így meglehetősen ideális adatnak bizonyul az a tény, hogy az Xbox 360 tulajok mintegy harminc százaléka aktívan vásárol és tölt le arcade játékokat a Marketplace-en.

A brazil bíróság a GTA betiltását követeli

Ismét egy kipattant botrány borzolja a Grand Theft Auto körüli, immáron csillapodó hisztériát. Pont jókor, elvégre az utolsó DLC már egy éve megjelent, az esetleges ötödik résznek még híre-hamva sincs. A brazil bíróság kimondta, hogy az Episodes from Liberty City tartalmaz egy olyan dalt, amihez a szerző nem adta beleegyezését.

Mortal Kombat - Scorpion önéletrajza

A legújabb trailerben maga, a csáklyát hajigáló Scorpion múltjába és jelenébe tekintünk bele. Kiderül belőle, hogy miért utálja annyira esküdt ellenségét, Sub-Zerot. Hosszú évtizedek óta folyik már a rivalizálás, és az biztos: soha nem fognak összeülni egy baráti csevejre egy feketekávé erejéig. A múltban esett sérelmeit Scorpion nem fogja elfelejteni.

Szinte biztos, hogy lesz RAGE 2 is

Az id Software már a kezdetek óta egy kiterjedt univerzum megalkotásán gondolkodott a RAGE kapcsán, szerintük tudatos döntés eredménye az, hogy a jövő szeptemberben érkező első rész utat enged a folytatás lehetőségének is. Kerek egész lesz, de a történet annyira szerteágazó, hogy könnyű azt továbbgondolni.

C&C játékon dolgoznak a Dead Space alkotói

A Visceral Games fejese a Gamasutrának erősítette meg, hogy a csapat új Command & Conquer játékon dolgozik. A projektről mindössze annyit árult el, hogy a megjelenése "még nagyon messze van", így az sem derült ki, hogy stratégia lesz-e az új rész vagy inkább akciójáték - a csapat profiljába az utóbbi illene bele.

Tizenkilenc játékkal startol itthon a Kinect

Az Egyesült Államokban tizenhét, az öreg kontinensen pedig tizenkilenc nyitócímmel startolhat a Microsoft új mozgásérzékelős kontrollere, a Kinect. A redmondi cég az Xbox történetének legnagyobb reklámkampányára készül, egyes információk szerint 500 millió dollárt pumpálnak majd a marketingbe.

30 millió felhasználója van a Steamnek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Steam. A Valve játékos szolgáltatása nem kevesebb, mint 30 millió felhasználót tudhat a háta mögött, s nem csak mint közösségi rendszer, de digitális üzletként is kiválóan működik. A Steam nyolc éve indult el, azóta töretlen népszerűségnek örvend.

Xbox 360-exkluzív DLC-t kap a Fallout: New Vegas

Ahogy a harmadik rész, úgy a Fallout: New Vegas esetében is számolhatunk majd későbbi DLC-kkel, eggyel legalábbis biztosan: a Bethesda bejelentette az ünnepek alatt jön a játék első kiegészítője, s bár a részleteket egyelőre jótékony homály fedi, az már biztos, hogy az anyag Xbox 360-exkluzív lesz.

HWSW: Adatokat továbbítanak a Facebook-játékok

A felhasználók és a személyiségi jogok védelméért küzdők árgus szemekkel figyelik, hogy a Facebook hogyan kezeli a személyes adatokat. A cég sokat fejlődött e téren, viszont a külső alkalmazások fejlesztőiről bebizonyosodott, hogy nagy tételben árulkodnak használóikról - írja nagytestvérünk, a HWSW.