Hírarchívum - 2011. május

Késik a 3DS online boltjának debütje

A Nintendo megerősítette, hogy új handheldjének első jelentősebb firmware frissítésének megjelenését kénytelenek elnapolni. Az eShopot aktiváló update-et korábban erre a hónapra ígérte a gyártó, ám jelen állás szerint az csak júniusban láthat napvilágot, mely egybeesik a japánok E3-as prezentációjával.

Videón az L.A. Noire mellékküldetései

Immáron tényleg megindult a visszaszámlálás a Rockstar detektívjátékának megjelenéséig, a legfrissebb előzetesben az L.A. Noire eleddig kevésbé prezentált szegmensébe tekinthetünk bele. Nevezetesen a mellékes elfoglaltságokba. Lássuk, mivel mulathatjuk az időt a fő sztorivonal mellett!

Hitman Absolution - sötétebb, még stílusosabb

Az IO Interactive nem húz 19-re lapot, hanem egy huszárvágással sokkal komorabb folyatásban látja a jövőt az új Hitman játék esetében. Az Absolution sokkal sötétebb játéknak néz ki, mint az elődei, sőt a történetét tekintve még inkább karakter-vezérelt sztorira számíthatunk, hollywoodi színészek bevonásával.

Skyrim - újra vásárolhatunk házakat

A PC Games jóvoltából napvilágot látott új beszámoló alapján újabb részletek kerültek felszínre a The Elder Scrolls V: Skyrim kapcsán. Kiderült ugyanis az, hogy a fejlesztők egy igényes gazdasági szimulációt építettek a játékba, a világ aktuális jólétét tükrözik majd a kereskedők portékáinak árai is.

Böngészőben is futtatható az Angry Birds

A Rovio lassan minden platformon meghonosítja kedvenc dühös madarainkat - lassan már csak kenyérpirítóra nincs saját verzió -, ezúttal a webböngészőből ingyenesen futtatható változat kapott szárnyra. Habár néhány pálya ismerős lehet a korábbi letölthetős címből, már csak az exkluzív pályákért is érdemes kattintani.

Alien-játékon dolgozik a Creative Assembly

Az már komoly dolog, amikor a brit parlament egyik miniszterének twitteres üzenetéből tudjuk meg, hogy milyen játékon dolgozik éppen a Total War-sorozatról híressé vált stratégia-legenda, a Creative Assembly. Nos, úgy tűnik, hogy a válasz egészen meglepő: egy Alien-játékon.

Hivatalosan is készül a Sniper: Ghost Warrior 2

Ha a vad Counter-Strike lanpartyk alkalmával mindig azt ordibálták az arcodba, hogy "te k*cs*g kemper", akkor a Sniper: Ghost Warrior valószínűleg egy számodra szimpatikus játék volt. Ebben az esetben pedig lehet kezdeni örülni, mert a folytatás most már hivatalosan is készül.

Brothers in Arms bejelentés hamarosan

A Gearbox valószínűleg a világ egyik legelfoglaltabb fejlesztőcsapata lehet, de a rengeteg projekt közül is akad egy, amiről ugyan már hallottunk, de hatalmas rajongói várakozás övezi: ez a Brothers in Arms új része, amiről tudjuk, hogy készül, de egyelőre mást nem mondtak róla a srácok.

Leállnak a Lineage szerverei Amerikában

Várható volt, hogy előbb-utóbb ennek is eljön az ideje: a NCsoft bejelentette, hogy az Egyesült Államokban június végén lelövik a Lineage szervereit, amiért a játék üzemeltetése már csak masszív veszteség termelése mellett működik. A Lineage az egyik első MMO, amelyik tömeges népszerűségnek örvend.

Előzetesen a Ridge Racer Unbounded

A Namco kifejezetten aktív mostanában, aminek nagyon örülünk. Annek pedig még jobban, hogy a nagykonzolokon régóta hanyagolt új Ridge Racerről is hallani valamit. Azaz jelen esetben a pontos megfogalmazás a "látni" lenne, lévén egy friss előzetest kaptunk az anyagból.