Hírarchívum - 2011. május

Sega és a 2012-es olimpiai játékok

Nyilvánvalóan egyetlen sportesemény sem lehet teljes anélkül, hogy Sonic és Mario ne képviselnék magukat valamilyen formában. Tényleg, ha már formáról van szó; vajon miért nincs még Sonic és Mario Forma 1-es játék? Valószínűleg az öreg vízvezeték-szerelő komoly környezetvédő is egyben.

Új Mass Effect 3 infók estek be

Talán még egyik Mass Effect-epizód körül sem volt ekkora a felhajtás, mint most a harmadiknál. Nem véletlen persze: a trilógia véget ér, s a befejező rész minden eddiginél nagyobbat fog szólni - legalábbis úgy néz ki. Most pedig beesett néhány friss infómorzsa, így reggelire.

Friss képeken a Dragon's Dogma

A Capcom az idei Captivate alatt jelentette be az egyik leginkább ambiciózus projektjét, a Dragon's Dogmát. Most pedig beérkezett néhány friss screenshot, amiken egyetlen dolog a furcsa: sárkányok nincsenek rajta, viszont azt meg kell hagyni, hogy ettől függetlenül kellemesen néz ki az anyag.

Ősszel rajtol az Age of Empires Online

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy ősszel indul el az alapvetően ingyenesen játszható, de mikrotranzakciók útján bővíthető Age of Empires Online. Most, hogy a PC-s piacon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az efféle címek, Redmond is hülye lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget.

Már megint előkerült az Alan Wake 2

Újabb pletyka érkezett, ezúttal is az Alan Wake folytatása van terítéken. Bár a játék első része baromi jó volt, a kasszáknál nem szerepelt úgy, mint vártuk, ezért sokáig kétséges volt az is, hogy egyáltalán elkészülhet a második rész. Most egy hölgy online életrajzában olvashatunk róla.

Május végén áll teljesen helyre a PSN

A Sony egyik szóvivője szerint május 31-én állhat teljesen helyre a PlayStation Network, ami azt jelenti, hogy hat hét szünet után lehet újra százas a rendszer. A japánok a múlt hétvégére ígérték a részleges újraindulást, de ahogy arról beszámoltunk nemrég, abból nem lett semmi.

A RedLime lesz a Starbreeze legnagyobb dobása

A Chronicles of Riddick fejlesztői nem bírtak parancsolni a szájuknak, és néhány fontos tudnivalót osztottak meg a nagyközönséggel az eddig még be nem jelentett EA-s projektjük kapcsán. A jelek szerint a RedLime lesz "a legnagyobb projekt, melyen a csapat valaha is dolgozott." Bátor kijelentések.

Az Apple lett a világ legértékesebb márkája

A Financial Times közzétette a legújabb BrandZ Top 100-as listáját, melynek csúcsán az Apple csücsül, megelőzve ezzel a négy éve egyeduralkodó Google-t a legértékesebb márkák képzeletbeli versenyében. A lista már inkább a földhözragadtabb anyagiakról szól: az almás brand 153 milliárd dollárt ér.

A Capcom először elutasította a Dead Risingot

A japán kiadó egykori fejlesztési vezetője, Keiji Inafune, a Mega Man atyja elhintett pár érdekességet korábbi munkáltatója, a Capcom háza tájáról. Tőle tudjuk azt, hogy a cég korábban a csak a folytatásokra rendezkedett be, és meglehetősen szkeptikusan állt az új címek elé. Szerencse, hogy a Dead Rising megjelenhetett.

A Valve kitart a single player mellett

Gabe Newell megcáfolta azokat a korábban felvetett híreszteléseket, miszerint a Portal 2 volt a cég utolsó, kimondottan az egyjátékos élményekre koncentráló játéka. Sok rajongó szívéről most nagy kő esett re, hiszen a washingtoni stúdiótól továbbra is várható masszív narratívával megáldott fejlesztés.