Hírarchívum - 2011. július

17 régi játékának szerverét kapcsolja le az EA

Haladni kell a korral, bizony a régi klasszikus játékok online szegmensét is elkerüli a játékosok figyelme. Egy szerver üzemeltetése pedig költséges még az olyan kiadók számára is, mint az EA. Így esett meg most, hogy számos régi kedvenc és demó multiplayer szerverét zárja be a cég.

F1 2011 - jönnek a klasszikus versenyek és pilóták?

Minden jel arra utal, hogy a Codemasters igen serényen szorgoskodik azon, hogy legalább egy DLC formájában visszahozza a történelmi versenyeket és pilótákat a Formula 1-et feldolgozó játékukban. Akinek a modern szezon nem lenne elég ütős, az visszatérhet Senna, Mansell és Prost korába.

Az EA megvette a Plants vs. Zombies fejlesztőit

Napjaink egyik legígéretesebb független játékfejlesztője, a PopCap is igába hajtotta a fejét, amikor igent mondott az EA ajánlatára: nem kevesebb, mint 750 millió dollárért eladták magukat a megakiadónak. A PopCap ezentúl új platformokon és piacokon is tiszteletét teszi, elvégre sokat várnak tőlük.

Esküdjünk össze az új Deus Ex előzetesben

Lassan már úgy tűnik, hogy a Deus Ex: Human Revolution sosem fog megjelenni. Olyan régen fejlesztik, s olyan régen várjuk, hogy a hetente kiadott előzetesek már nem felcsigáznak, hanem elfásítanak. Vajon lesz olyan jó a játék, hogy felérjen a legendás elődhöz?

Több angol együttműködést vár a Codemasters

Sajnos manapság a brit székhelyű stúdiók már közel sem bírnak akkora erővel, mint régen: az amerikai játékipar virágzik, Kanadában pedig hatalmas adókedvezményekkel csábítják az ilyen tevékenységeket folytató cégeket. Az angoloknak tehát össze kell fogniuk a világ ellen.

Resistance 3 - bezárul a kör

Habár a cím durván hangzik, valójában "csak" egy újabb fejlesztői naplót rejt magában, ahol csúnya és szakállas játékkészítő bácsik mondják el, melyek azok a nagyobb dolgok, amik miatt mindenképp várnunk kell a következő Resistance-részt. Például, mert visszatérnek az elődökhöz.

THQ: vissza kell térni a gyökerekhez

Nyilván ezt nem úgy érti a THQ igazgatója, hogy újra 20 évvel ezelőtti játékokat kell fejleszteniük, hanem úgy, hogy a hatalmas cégekké nőtt játékfejlesztőknek és kiadóknak újra úgy kell gondolkodniuk, mint egy most induló, kicsi vállalatnak, különben nem fogják túlélni a következő időszakot.

Tim Schafer pitcheli a Once Upon a Monstert

Még az olyan nagy neveknek is, mint Tim Schafer, el kell adniuk a saját projektjüket, s ezért különböző cégek vezetőivel kell tárgyalniuk. A Once Upon a Monster kapcsán most kikerült video éppen azt mutatja be, amint a legendás designer a Sesame Street nagyfőnökével beszélget.

Journey - a béta első tizenöt perce

Ismét belecsapott a lecsóba a thatgamecompany a legújabb varázslatos hangulattal megáldott játéka kapcsán. A szintén egyedi atmoszférával és játékmenettel felvértezett Flower után a sivatagos látomás szintén magához láncolja a játékos szívét. Már az első két pálya is magáért beszél, nézzünk is bele!

Egy raklap látnivalón a The King of Fighters XIII

A The King of Fightersnek nagy hagyománya van - főleg a japán és az amerikai piacon -, s legalább ugyanekkora a lelkes követőbázisa. Hosszas várakozás után októberben révbe ér a tizenharmadik epizód - ennek kapcsán gazdagodtunk most egy halom képpel és egy gameplay videóval.