Hírarchívum - 2011. július

Jövő héten jön az első BioShock könyv

Jövő héten kerül boltokba az első regény, amelyik a BioShock univerzuma alapján készült. A könyv egyelőre csak angolul lesz elérhető, és az is biztos, hogy a magyaroknak meg kell szenvedniük ahhoz, hogy szerezzenek egy példányt, de legalább minden kiderül belőle a Rapture-ről.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási toplisták, azonban a legutóbbi felhozatalhoz hasonlóan most sem változott érdemben a sorrend. Összesítésben a szokásos slágercímek arattak, akadnak köztük frissebb és kevésbé frissebb címek - az aranyérmes például a Battlefield: Bad Company 2 lett.

R2-D2-s Xbox 360-nal jön a Kinect Star Wars?

Bár a Kinect Star Wars a mi tetszésünket nem nyerte el maradéktalanul, az biztos, hogy a Microsoft a Kinect egyik legfontosabb címeként tekint rá - már csak a név miatt is. Természetesen a hype sem maradhat el, az újoncokat állítólag R2-D2 mintázatú Xbox 360 várja majd.

WWE Brawls - pankráció a reggeli rajzfilm mellé

Bár az alcím kétségkívül hangzatos, valójában nem mi találtuk ki, hanem a THQ hirdeti így a legújabb WWE-játékot. A WWE Brawls egy mellékszála lesz a pankrátoros sorozatnak, jóval komolytalanabbra veszi a figurát, így többek között mindenféle szuperképességet is bevethetünk majd a harcok során.

Nyár végén jelentik be a Grand Theft Auto V-öt?

Indítsuk szaftos pletykával hetet: az Official Xbox Magazine értesülései szerint a nyár végén jelenthetik be a Grand Theft Auto ötödik részét. A magazin nem közölte, hogy mire alapozza az értesüléseit, de az tény, hogy egyre több jel mutat arra, hogy a játék végre bemutatkozhat.

Szeptemberben jön a The Monkey Island Special

Ha egy idősebb játékost megkérdezel, melyik volt a mára már szinte kihalt kalandjátékok műfajának legnagyobb képviselője, valószínűleg elég nagy arányban a The Monkey Island-sorozat jutna eszükbe. A szeptemberben megjelenő különleges kiadással visszaidézhetjük a régi szép időket.

Wii U - az EA még csak most kezdi kapizsgálni

Amikor a Nintendo bemutatta a világ legidiótább nevű konzolját, sokan egyszerűen csak vállat vontak, és nem értették, mi lesz ebben a jó. A sima Wii a maga idejében forradalmi volt, de sokan elsőre nem tudták elképzelni, mire lesz jó a Wii U kétképernyős megoldás. Az EA viszont már kezdi érezni...

Munkaerőt keresnek a következő Dead Space-hez

Az valószínűleg mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy az Electronic Arts nem fogja abbahagyni a Dead Space további kiaknázását. Az EA és a Visceral Games az első rész befejezése után is tetemes mennyiségű munkaerőt vett fel a folytatás elkészítéséhez, s a helyzet most is hasonló.

Hitman - sok idő kellett az új technológiához

Biztos sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon miért nem volt hat évig új Hitman-játék. A sorozat sikeres volt, biztos vették volna a népek, szóval, akkor miért nem erőltették a srácok? Nos, úgy tűnik, hogy a saját technológia kifejlesztéséhez egy kicsit több időre volt szükség, mint gondolták.

Hack nélkül letölthető volt a Gears of War 3?

Bár az Epic jelenleg is vizsgálja, miként szivároghatott ki hónapokkal a megjelenés előtt a Gears of War 3 egy játszható változata, mégis könnyen lehet, hogy az ő oldalukon, pontosabban a Microsoftnál kell keresni az okokat. Egy francia fejlesztő szerint a Gears 3-at gyakorlatilag bárki letölthette volna.