Hírarchívum - 2020. április

Airhead - ne veszítsd el a fejed!

Az Airhead című játékban szokatlan feladatot kapunk: külön kell irányítanunk egy testet és a fejét. A metroidvania-alapokon épült platformerben az idő is szorít minket, mert a fej egyre zsugorodik, hacsak nem töltjük fel újra és újra levegővel.

Mozgásban a rajongói Alien-játék

Az Alien: Hope for the Future egy aprócska, egyszemélyes rajongói projekt, ami A bolygó neve: Halál előzménytörténetét készül elmesélni. A sztoriközpontú túlélőhorror most egy rövid előzetessel jelentkezett.

Már most előtölthető a Final Fantasy VII Remake

Az eredeti tervekhez képest napokkal hamarabb, már a hétvégén előtölthetővé vált a Final Fantasy VII Remake. Habár a Square Enix nem tervezi előrehozni a digitális premiert, így szeretné biztosítani, hogy mindenkinek jusson ideje a letöltésre.

Április végén jelenik meg a Legends of Runeterra

Hat hónappal ezelőtt hallottunk először a Riot kártyajátékáról, a Legends of Runeterráról, és már egy hónapot sem kell várnunk, hogy a bétát is elhagyja. Az 1.0-s indulást rögtön egy 120 lapos kártyaszettel kezdik.

Nem kap több DLC-t a Rocksmith

Új vizekre evezik a Ubisoft San Francisco, ezzel együtt pedig megvonják a Rocksmith folyamatos támogatását. A valódi gitárt használó ritmusjáték és oktatóprogram így nem kap már újabb számokat.

Definitív kiadást kaphat a Mafia II

Újabb játékok buktak le idő előtt, hála a korhatár-besorolásokat végző szervezeteknek. Úgy tűnik, hogy definitív kiadást kap a Mafia második része, és a Saints Row: The Third remastere is úton van már.

Újra megmutatta magát a Spyjinx

Emlékeztek még erre a címre? Nem annyira meglepő, ha nem, az Epic Games és a J.J. Abrams-féle Bad Robot közös projektjét ugyanis még jó öt évvel ezelőtt jelentették be, és azóta jóformán semmit nem hallottunk róla.

Júliusban rajtol a Skater XL végleges változata

Habár a Steam Early Access-szekciójában már elérhető, a nyár folyamán a végleges változatot is megkapjuk a Skater XL-ből, azt ráadásul mindjárt négy platformon is.

Megvan az Obi-Wan Kenobi-sorozat új írója

Januárban érkezett a hír, hogy kényszerpihenőre vonul az Obi-Wan Kenobi főszereplésével készülő Disney+-sorozat, miután a Lucasfilmnél nem voltak elégedettek a forgatókönyvével. Mostanra sikerült megtalálni az új írót.

Egy ötödik bejelentést is teasel a Platinum

Valószínűleg nem minden játékos örült neki, hogy a PlatinumGames előre beharangozott négy bejelentése közül az utolsó egy áprilisi tréfa volt. Még szerencse, hogy a csapat készült egy extra hírrel is...