Hírarchívum - 2010. december

Bejelentették az Elder Scrolls ötödik részét!

Mennyien várták, mennyien követelték, és most tessék: a VGA-n bejelentették a The Elder Scrolls sorozat ötödik részét is. Az új játék a Skyrim alcímet fogja viselni, és jövő novemberben kerül a boltok polcaira. Platformlista még nincs, új trailerrel viszont már annál inkább szolgálhatunk.

Trailert és dátumot kapott a Resistance 3

A Video Game Awards 2010 másik PS3-exkluzív nagyágyúja, a Resistance 3 is terítékre kerül: a játék új trailere lényegében az augusztusi élőszereplős anyag folytatása immáron gameplay jelenetekkel megspékelve, a legjobb pedig az, hogy a Sony már ez esetben is tudott pontos dátumot mondani.

Batman: Arkham City - bemutatkozik Hugo Strange

Végre a Batman: Arkham Asylum folytatása is megkapta a maga teljes értékű trailerét, amelyben az ígéretekhez híven egy új játékbeli főgonoszról is lehullt a lepel. Hölgyeim és uraim, lányok és fiúk: bemutatkozik Hugo Strange, az Arkham City őrült professzora, aki még Batman legsötétebb titkait is ismeri...

Igazak voltak a hírek, jön a Mass Effect 3

Pontosabban az sosem volt kétséges, hogy jön majd a harmadik rész is, azt viszont nem tudtuk kitalálni, hogy valóban a VGA-n jelentik-e be a játékot. Nos bejelentették, ráadásul egy elképesztően ütős és áll-leejtős trailert is csaptak mellé a készítők - ez eddigi legkomorabb hangulatú Mass Effect következik.

Uncharted 3: Drake's Deception - itt az első trailer

Ahogy azt a Sony és a Naughty Dog megígérték, a hajnalban megrendezett a Video Game Awardson befutott az Uncharted 3: Drake's Deception első trailere. Az előzetesből kiderült: a játék legalább olyan szép lesz, mint az elődje, ráadásul a Sony tőle szokatlan módon már a megjelenési dátumot is kikötötte.

Video Game Awards 2010 LIVEBLOG

Kicsit megkésve ugyan, de itt vagyunk a Spike TV házi rendezvényén, ami nem csupán az év játékairól fog szólni, hanem egy halom játékbejelentéssel is kecsegtet. Minden eddiginél markánsabb felhozatal ígérkezik, szóval szemből csipát kitörölni, lássuk miért fogunk sóvárogni az elkövetkezendő hónapokban.

Elmarad a mai Gears of War bejelentés

Eggyel kevesebb okunk van izgulni a hajnali Video Game Awards bejelentései kapcsán, Major Nelson ugyanis az utolsó pillanatban jelentette be, hogy a Microsoft döntésére elmarad a Gears of Warral kapcsolatos leleplezés - ötletünk sincs egyébként, hogy mire számíthattunk volna.

Leállították a Hegylakó-játék fejlesztését

A Square Enix hivatalosan is megerősítette azt, amit már régóta lehetett sejteni: a Highlander PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra készülő játékváltozata mégsem fog megjelenni, miután a kiadó a fejlesztést a közelmúltban lelőtte. Csak egy maradhat! Izé, egy sem.

Még 20 évig uralkodik a World of Warcraft?

Kedden jelent meg a World of Warcraft harmadik kiegészítő lemeze, a Cataclysm, mely azonnal végigtarolt a piacon, és újra megerősítette az egyébként is egyeduralkodó MMORPG pozícióját. Mi a jövő a Blizzard számára? Ki fog majd tudni ennek a sikernek a nyomába érni?

VGA 2010 - kik lesznek a győztesek?

Eseménydús éven vagyunk túl, s bár jó dolognak tartjuk azt, mikor az év legjobb játékait kell kiválasztani, az biztos, hogy ez a nemes feladat a legtöbbször nem túl egyszerű. A Video Game Awardson holnap hajnalban számos kategóriában fogják díjazni a legjobbakat: most négy kategória nevezettjeiről érkeztek kisfilmek.