Hírarchívum - 2010. december

Jövő áprilisban jön az új Mortal Kombat

Már nem kell sokat várni a vérgőzös verekedős játék rebootjára, a tavaszi rügyekkel és hóolvadás után vehetjük kézbe a NetherRealm Studios klasszikus alapokra építkező Mortal Kombatját, s ráadásul rögtön négyféle kiadás közül választhatunk majd - erősítette meg a Warner.

Először mozgásban a Crytek Warface-e

A kizárólag az ázsiai piacra készülő militarista shooter egy korai alphaverziójából származik az alábbi trailer, ám már most leszögezhetjük, hogy a CryEngine 3 igen kellemes összképet vonultat fel. A fejlesztést a Crytek szöuli bázisa végzi, és a játék ingyenes lesz minden helyi PC-tulaj számára.

Jövő héten jön a Mass Effect 2 PS3-as demója

Látszólag az Electronic Artsnál úgy döntöttek, hogy nem hagyják karácsonyozni a gamereket: jövő héten érkezik a Battlefield: Bad Company 2 Vietnam kiegészítője, a Hot Pursuit új fizetős DLC-je, a Dead Space 2 demója, és mindennek a tetejébe még a PS3-as Mass Effect 2 kipróbálható verziója is.

Rekorder lett a World of Warcraft: Cataclysm

Nem mondanánk, hogy meglepetésként ért bennünket a hír, miszerint a World of Warcraft: Cataclysm lett az a PC-s játék, amelyből a legtöbb példány kelt 24 óra alatt: már az előző csúcsot is a Wrath of the Lich King tartotta. A számok mindenesetre döbbenetesek, azt meg kell hagyni!

Új reklámfilmen a Killzone 3

A tegnapi VGA szórásból valahogy kimaradt a Killzone 3 reklám, amit a Sony hamarosan elkezd nyomatni az amerikai tévéadókon. Már lassan ott tartunk egyébként, hogy nem lehet mit mondani a Killzone 3-mal kapcsolatban, mert mindenki tud mindent. Ez a reklám a kirakós utolsó darabja.

Már most végigjátszható a Resistance 3

Bizony, a fejlesztés annyira jó állapotban leledzik, hogy a Resistance legújabb epizódja már az elejétől a végégig kitolható. Ez azt jelenti, hogy a megjelenésig hátralevő hónapokban az Insomniac csapata már csak arra koncentrálhat, hogy minél simább legyen az élmény.

Mass Effect 3 - mindhárom platformon

Nem kifejezetten meglepő módon a tegnapi VGA alkalmával bejelentették a Mass Effect 3-at. Ami sokkal meglepőbb volt, az az előzetes, amiben a reaperek már a Földet támadják. És ami duplán meglepő volt, hogy platformot nem hallottunk, ami alapján mindenki megint Xbox 360-as változatra tippelt.

Így készült az Uncharted 3 előzetes

Az Uncharted 3 körül akkora a felhajtás, hogy a Naughty Dog készített még egy kisfilmet, melyben megmutatják, hogyan készült a legújabb csodajátékuk előzetese. Ezen kívül egy pici betekintést nyerhetünk a stúdió belsejébe, és hallhatjuk a fejlesztőket is nyilatkozni.

Teljesen új motoron fut az Elder Scrolls V

Tegnap a Video Game Awards egyik nagy meglepetése volt az Elder Scrolls V bejelentése, ami ráadásul rögtön egy félelmetesen hangulatos rendertrailerrel indított. Azóta a rajongóknak gyakorlatilag egyetlen kérdésük van: a Bethesda vajon milyen eninge-re építi a játékot? (Platformlistával frissítve!)

UFO Mayhem - magyar fejlesztésű iPhone-játék

Szívesen számolunk be magyar fejlesztésű projektekről, főleg ha azok olyan jópofák, mint a budapesti Ironic Software UFO Mayhem című iPhone-játéka. A történet ismert: a Földet megszállják az idegenek, a legjobb viszont az, hogy az UFO Mayhem egyáltalán nem veszi komolyan magát.