Hírarchívum - 2011. április

Csúszik a Yakuza: Of the End megjelenése

Bár úgy néz ki, az NGP mégsem csúszik majd a Japánt ért márciusi katasztrófák miatt, a mostanában esedékes játékmegjelenések mégis késni fognak. A Motorstorm: Apocalypse után a Yakuza legújabb, szintén posztapokaliptikus időket feldolgozó epizódja is várat magára a szigetországban.

Júniusban érkezik a UFC Personal Trainer

Az MMA-rajongók szemében esetlen próbálkozásnak, a fitneszhívők számára kőkemény kihívásnak ígérkezik a UFC Personal Trainer. A THQ az MMA-bajnokság licencét kihasználva vágott bele a legújabb fitneszjátékának fejlesztésébe, amely az összes mozgásérzékelős kontrollerrel játszható lesz.

Silent Hill: Downpour - hol marad a PC-s verzió?

Sok számítógépes horrorrajongó éjszakákon át álmatlanul forgolódik heverőjén, mivel a Konami eddig még nem jelentette be a Silent Hill: Downpour PC-s portját. Lehetséges, hogy a Homecoming után az új rész kimarad ezen a platformon. Most a játék tervezési igazgatója hintett el az esetről egy infómorzsát.

Alcím nélkül jön az új SSX, friss képek a galériában

Aki figyelmesen szemlélte a legutóbbi fejlesztői naplót, már megakadhatott a szeme azon, hogy a videó végén nem az SSX: Deadly Descents, hanem szimplán az SSX felirat villogott. Így igaz: az EA elhagyta a játék alcímét, részben azért is, mert új résznek csak egy szelete szól majd a túlélésről.

OPF: Red River - a második fejlesztői napló

A hónap végén fut be az Operation Flashpoint következő része, a megjelenés körüli hercehurcák felgyorsulnak, ennek apropóján a Codemasters immáron a második fejlesztői naplóval örvendezteti meg a taktikai FPS-ek szerelmeseit. A folytatás nagyságát a részletgazdagság adja majd.

Call of Duty vs. Battlefield - óriási marketingcsata

John Riccitiello, az Electronic Arts vezérigazgatója szerint gigászi, 200 millió dolláros marketingháborúra számíthatunk idén ősszel, mikor boltokba kerül a Battlefield 3 és a Call of Duty legújabb része. Ez már valóban presztízskérdés, az EA látszólag komolyan a fejébe vette, hogy legyűri riválisát.

Mégsem késik az NGP a katasztrófák miatt

Jack Tretton, a Sony America elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy a Japánt sújtó földrengés és szökőár miatt a cég következő generációs marokkonzolja mégsem kerülhet a boltok polcaira a tervezett ütemterv szerint. A Sony Japan elnöke szerint erről nincs szó, kollégája nyilvánvalóan rosszul mérlegelte a helyzetet.

E3 2011: Kiszivárgott a Sony felhozatala?

Egy, a Sony alkalmazásában álló névtelen francia úriembertől kiszivárgott néhány adat arra nézve, hogy mire számíthatunk idén a japán vállalattól az idei E3-on. Számos pletyka szól az NGP-ről és annak játékairól, valamint arról, hogy a Sony tervez valamit a Bungie-val karöltve. Durva egy expó lesz, az tuti!

Jövő héten indul a Mortal Kombat filmsorozat

Tavaly nyáron egy amatőr próbálkozásnak indult a Rebirth nevű Mortal Kombat kisfilm, melyben a játékbeli karakterek napjaink nagyvárosaiban tevékenykedtek, sokkal autentikusabb formában. A Warner Bros. meglátta a lehetőséget, és április 13-án már az élőszereplős webes sorozat premierjét üdvözölhetjük.

Három hivatalos moddal bővült a StarCraft 2

Egy picivel nagyobb durranást vártunk a Blizzard tavalyi sci-fi RTS-ének folytatásától, a megjelenés utáni hiszti hamar lecsillapodott. Szerencsére a rajongók továbbra is életben tartják a játékot, ahogy a Blizzard is, hiszen elérhetővé vált három hivatalos mod a fejlesztők boszorkánykonyhájából.