Hírarchívum - 2011. április

Kinect - a marketingesekkel együtt fejlesztették

Nem, nem arról van szó, hogy a Kinectet és a marketingeseket együtt fejlesztették volna, hanem arról, hogy a marketingeseknek komoly szerepe volt a Kinect kialakításában és a Kinect-játékokban. És akkor még csodálkozunk, hogy nincsenek igazi hardcore anyagok, mi?

Novemberben jön a Minecraft végleges változata

A Minecraft annyira népszerű, hogy valószínűleg fel sem tűnik sokaknak, hogy a játék még mindig bétaváltozatban leledzik, a végleges változatra pedig várni kell. A Mojang folyamatosan frissíti a programot, ezért a váltás nem lesz feltűnő az ígéretek szerint: éppen csak a "béta" felirat fog eltűnni.

Késik egy keveset a Dungeon Siege III

A Square Enix bejelentette, hogy a tervezettnél valamivel később kerül csak boltokba a Dungeon Siege harmadik része. A csúszás nem vészes, mindössze durván két hétről van szó, de azért a kiadó kiengesztelt bennünket az első részletekkel, amelyek a kooperatív módot taglalják.

A PC-re koncentrálnak a Secret World fejlesztői

Bár egy Xbox 360-as játék is fejlesztés alatt áll, a Funcomnál elsősorban a PC-s Secret Worldre koncentrálnak, árulta el a csapat vezetője. A készítők hét évre tervezték meg előre, hogy milyen extra tartalommal bővítik majd a játékot, ezen kívül hangsúlyozták: egy MMO-nál igenis nagyon fontos a sztori.

November Studios - új csapat, veteránokkal

Öröm néha arról is beszámolni, hogy nem csak fejlesztőcsapatok zárnak be, de néha még újak is indulnak. A frissiben megalapított November Studios pont ilyen, ráadásul nem is holmi amatőrökről van szó: a négy alapítótag mind komoly veteránnak számít a szakmában, ami bizakodásra adhat okot.

Előzetesen a Mortal Kombat: Legacy

Még pár nap, és indul az élőszereplős Mortal Kombat websorozat, így pont itt az ideje, hogy a tavalyi ütős bemutató után megint lássunk belőle valamit. A készítők is így gondolták, ennek eredménye most ez a kis trailer, ami rögtön a lényegre koncentrál: a halálos küzdelemre.

Befutott a legújabb L.A. Noire gameplay trailer

Az ígéreteknek megfelelően a minap elérhetővé vált az L.A. Noire harmadik gameplay előzetese. A Rockstar látszólag semmit nem bízott a véletlenre, mindenre aprólékosan odafigyelt, hogy igazi filmhangulatot teremthessen. A megjelenés májusban várható, most pedig irány trailert nézni!

20 éves a Sonic, idén jön az új játék

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Sonic-sorozat is: a hiperaktív sündisznó főszereplésével készült széria betöltötte a huszadik életévét, amit természetesen a Sega is megünnepel, mégpedig valószínűleg egy új játékkal. A pletykák szerint Sonic Generations lesz új rész címe, a teaser trailer már megérkezett.

Áprilisban jön a Section 8: Prejudice

Bár a Section 8 a lelkes beharangozás ellenére átlagos fogadtatásban részesült, a készítőket ez nem tántorította el attól, hogy folytatást hegesszenek hozzá. A Prejudice áprilisban jelenik meg először Xbox 360-ra, ezt a változatot pedig hetekkel később követi majd a többi játék.

Anime készül a Mass Effect alapján

Úgy tűnik, az Electronic Arts rákapott az animékre, ami tulajdonképpen nem is meglepő: az eddigi adaptációi bejöttek a közönségnek, egy új szemszögből, friss stílusban ismerhették meg a rajongók a kedvenc univerzumukat. Anime készül a Mass Effect alapján is, várhatóan jövőre lesz a premier.