Hírarchívum - 2012. január

Gépfejlesztéshez nem jó a Ubisoft DRM-védelme

Rájár a rúd azon PC-s játékosokra, akik nem voltak restek valamilyen ubisoftos játékot vásárolni. Az még hagyján, hogy a franciák számítógépes játékai sokkal később jelennek meg, mint a konzolos verziók, de még korlátozzák is telepítések számát. Ez akkor tűnik fel, ha fejleszted a géped és hardvert cserélsz.

Videón a Shogun 2: Fall of the Samurai DLC

A Total War: Shogun 2 talán a tavalyi év egyik legjobb, s talán egyetlen nagy kaliberű RTS-e, mely bőven elvisel egy expanziót. A Fall of the Samurai önállóan is futtatható, nem szükséges hozzá az alapjáték. A nyugati hatalmak megjelenésével, a szamurájok kora leáldozóban van. Uhh, de kár!

Újabb életjelek a World of Darkness MMO felől

Alighanem befutott a hét egyik legjobb híre, hiszen a CCP megtörte a csendet, és elhintett pár infómorzsát az évekkel ezelőtt bejelentett World of Darkness MMO-ról. A fejlesztők elmondása szerint játékukat nagyban inspirálta a Vampire: The Masquerade - Bloodlines.

Itt a NeverDead első tíz perce

Ha már a Rebellion japán segítséggel se képes visszarántani magát az élvonalba, akkor azt hiszem, igen nagy bajban lesz. A NeverDead viszont ígéretes alkotás, halhatatlan főhőssel, ami nem jelenti azt, hogy nem lesz a játékban kihívás. Lássuk, hogyan kezdődik a történet!

PS Vitára is jön a Mortal Kombat

A Mortal Kombat hosszú évek kilengései után visszatalált igazi formájához, s szerencsénkre a pénztáraknál is jól teljesített. Ez egyrészt garantálja, hogy legyen folytatása, másrészt így a kiadó és a fejlesztő nyilván szeretné a lehető legtöbb platformon elérhetővé tenni.

Dead Island sztori-DLC jön Ryder White címmel

Állítólag már készül a teljes értékű folytatás, Dead World címmel, de persze addig sem szabad hagyni kihűlni a Dead Island történetét. Éppen ezért érkezik egy DLC, mely a már ismert történetet meséli el egy másik szemszögből: a főszereplő ezúttal a nagy ellenfél.

Forradalmi új játékon dolgozik a Remedy

Habár amikor a fejlesztők a "forradalmi" szót használják, hajlamosak vagyunk szkeptikusak lenni, ennek ellenére a Remedynek talán hihetünk. Hiszen még sosem hagytak cserben minket. Most épp munkaerőt keresnek egy teljesen új, tripla-A konzoljátékhoz.

Borongós concepteken a Prototype 2

Az Activision kiadott pár concept artot az áprilisban érkező Prototype 2-ből, melyben megcsodálhatjuk a főszereplő renderképét, valamint a szövetségeseink fizimiskáját. A képek valami eszméletlen hangulatról tanúskodnak - tuti, hogy James Heller kalandja nem lesz mindennapi.

Első képeken a Test Drive: Ferrari

Tavaly novemberben jelentették be a Test Drive: Ferrari-t, mely a nyílt világú Unlimited-epizódokkal ellentétben kizárólag a maranellói autógyár csodáira helyezi a hangsúlyt. Mennyei manna lesz a sportkocsik szerelmeseinek, a fejlesztést a Slightly Mad Studios végzi.

Új akció-RPG-n dolgozik a Witcher 2 producere

Miután a Tomasz "Tomek" Gop, a The Witcher 2 vezető producere nagy csinnadrattával elhagyta a CD Projektet, és a City Interactive-nál kötött ki. A legújabb értesülések szerint egy multiplatform akció-szerepjátékon dolgozik jelenleg. Ideális feladat Geralt zseniális kalandjai után.