Hírarchívum - 2012. szeptember

Kipróbálható a kinectes Fable

Egy hónappal a teljes változat megjelenése előtt bemutatkozott a Fable: The Journey demója. A próbaverziót a szokott helyen találjátok, már csak az a kérdés: valóban olyan nagy dobás lesz a cím a Kinect-tulajok számára, mint ahogy a Microsoft ígéri? Valószínűleg mindkét fél bízik ebben.

Hitman: Absolution - videón az eszköztár

Legyél a csendes megoldások híve, vagy darálj le mindenkit, teljesen mindegy. A Hitman: Absolutionben számos eszköz áll a rendelkezésedre, gyakorlatilag bármit felhasználhatsz a küldetésed teljesítéséhez. A legújabb trailer az eszköztárból kínál ízelítőt - természetesen a zongorahúr még mindig menő!

Megjelenés előtti traileren a Borderlands 2

Pénteken kerül boltokba itthon a Borderlands folytatása, ennek apropóján a Gearbox launch trailerrel ünnepel. A szerepjátékos elemekkel dúsított FPS alapvetően még mindig a régi űrwestern, de a fejlesztők nem átallottak belenyúlni a játékmenetbe, hogy még meggyőzőbb legyen a végeredmény.

Resident Evil: Retribution - jó is, meg nem is

Az Egyesült Államokban az elmúlt hét legnézettebb filmje volt a Resident Evil: Retribution, azonban az ötödik epizód még így is a második legrosszabb rajtot vette a Resident Evil alapján készült mozifilmek között. Globális szinten vélhetően jobban teljesít majd a legújabb felvonás.

Project Eternity - egy nap alatt összejött rá a pénz

Óriási siker az Obsidian Entertainment Kickstarter-kezdeményezése, aminek eredményképpen a legnagyobb klasszikusokat idéző szerepjátékot fejlesztene a csapat. A munkálatokra kért összeg egy nap alatt összejött, a maradék egy hónapban a további extrákra gyűjtenek a srácok.

Call of Duty: Black Ops 2 - ilyen lesz Wii U-n

A múlt héten tartott Wii U-bemutatón a Call of Duty: Black Ops második része is előkerült - most az ott tartott prezentációt vehetitek szemügyre, ha eddig kimaradt volna. A Call of Duty végre a Nintendo platformján is beérte a többi verziót, sőt egyedi újítást is kínál majd.

A Zynga is beperelte az EA-t

Folytatódik a Zynga és az Electronic Arts csatározása, most éppen a Zynga perelte be az Electronic Artsot, amiért utóbbi "versenyellenes és törvénytelen üzleti gyakorlatot" folytat. Az óriáskiadó - ami nyáron a szerzői jog megsértését kérte számon a FarmVille alkotóján - elutasította a vádakat.

Sims-kiegészítő vezeti a hazai toplistát

A The Sims 3 legújabb kiegészítője vezeti a hazai játékeladási toplistát, ezzel a természetfeletti erőkre összpontosító csomag olyan címeket előzött meg, mint a Guild Wars 2 vagy a FIFA 12. A toplista maradékát a szokásos slágercímek töltik fel, kisebb helyváltoztatásokkal találkozhatunk csupán.

Hatalmas D&D-szerepjáték leárazás a GOG-on

Ha szereted a szerepjátékokat, és esetleg kimaradtál a PC-s RPG-k legnagyobbjaiból, itt az alkalom, hogy olcsón bepótold hiányosságaidat. Ha pedig annak idején rajongó voltál, akkor most teljessé teheted a gyűjteményed a GOG új akciójában, az igazi klasszikusokkal.

Tales of Xillia 2 - parányi tévéreklám

Habár nyugaton nem mondhatni, hogy a legnépszerűbb szerepjátékok közé tartozik a Tales of Xillia, mindenesetre az tény, hogy kicsi, de stabil rajongói bázisa van az egyedi látványvilággal megáldott, komplex szerepjátéknak. Japán után valamikor mi is megkapjuk majd!