Hírarchívum - 2019. május

HWSW: Jönnek a pénztárcabarát Pixelek

Tegnap tartotta a Google éves fejlesztői konferenciáját, a Google I/O eseményt, ahol új adatvédelmi funkciókat, brandátrendezést, okoskijelzőt és jól árazott Pixel-modelleket is bejelentett a cég.

Növekedéssel zárta üzleti évét az EA

Hiába gyűlöli sok játékos a mikrotranzakciókat és az élő szolgáltatásokat, a gyakorlat azt mutatja, hogy ezekből folyik be a legtöbb bevétel az Electronic Arts számára. Jól ment a kiadó szekere a legutóbbi üzleti évben.

Kilépett a korai hozzáférésből a Descenders

Mountain bike-os játékokkal nem vagyunk eleresztve mostanság, éppen ezért nagyon örülünk a RageSquid új játékának. A downhill szerelmeseit megszólító Descenders végleges változata már elérhető PC-re és Xbox One-ra.

Nyáron landol a Dead Cells mobilos változata

Korunk egyik legjobban összerakott metroidvaniája idén nyáron mobilokra költözik - első körben iOS-re, majd később Androidra is. Kérdés, hogy a brutális nehézségű cím mennyire lesz irányítható ezen a platformon.

Európába tart a QuakeCon

Idén nem csak Dallasban, hanem Londonban is megrendezik a Bethesda éves eventjét. A QuakeCon Europe az eredeti rendezvénnyel egy időben, júliusban várható a brit fővárosban, így nem kell messzire utaznunk hozzá.

Mobilokra költözhet az Apex Legends

Nagyon betalált a játékosoknál a Respawn battle royale-címe, amit a számok is tükröznek. Az EA még többet szeretne kisajtolni a címből, így amellett, hogy bővül az alapjáték, a mobilos verziók sincsenek kizárva.

Böngészőben játszható a klasszikus Minecraft

A jövő héten lesz tízéves a Mojang építkezős sikerjátéka. Az évforduló apropóján most ingyenesen játszható böngészőkben a 2009-es pre-alpha változat. Ebből is látszik, rengeteget változott a Minecraft ennyi év után.

2022-ig pihentetik a Star Wars-filmeket

Közzétette a Disney, hogy milyen ütemezés szerint küldi mozikba az új filmjeit a következő években - beleértve a Fox alá tartozó címeket is. A Star Wars és az Avatar így évente váltják majd egymást.

PlayStation 4-re költözik az EA Access

Az Electronic Arts hivatalosan is megerősítette, hogy a februárban már beharangozott EA Access-bővülés most nyáron valósul meg, így a szolgáltatás hamarosan PlayStation 4-re költözik.

Horrorjátékon dolgozik a God of War alkotója

David Jaffe, az első God of War rendezője a Twitteren jelentette be, hogy vadonatúj játékon dolgozik, ami a leírtak szerint egy történetközpontú horrorjáték lesz. Feltéve, hogy sikerül majd kiadót találnia a projekthez.