Hírarchívum - 2020. december

Sony: élnek és virulnak a single player játékok

Biztos mindenki hallotta már a klasszikus kijelentést: "a single player játékoknak leáldozott". Erre nemrég rácáfolt a Sony, ugyanis a felméréseik szerint a PlayStation-felhasználók több időt játszanak offline, mint online.

TGA 2020: Trailert kap a Hood: Outlaws & Legends

Augusztusban hallhattunk utoljára a Sumo Digital és a Focus Home Interactive PvP-re kihegyezett multiplayer játékáról, a Hood: Outlaws & Legendsről - hamarosan szerencsére megtörik a nagy csend.

Két fontos emberrel lett szegényebb a Bend Studio

A Syphon Filter-játékokról elhíresült, illetve a legutóbb a Days Gone-nal jelentkező fejlesztőcsapatot, a Bend Studiót nemrég maga mögött hagyta két kulcsfontosságú embere: Jeff Ross és John Garvin.

The Last of Us: Part II - Abby története

Fél évvel a megjelenés után egy erősen spoileres előzetest adott ki a Naughty Dog a The Last of Us: Part II egyik fontos karakteréről, ami elég furcsa, de a videó 4K/60fps-es formátuma biztató jel arra, hogy hamarosan érkezhet a PS5-ös update.

Új stúdiót alapított a Silent Hill atyja

Keiichiro Toyama húsz év után elhagyja a Sony japán stúdióját, hogy két másik iparági veteránnal közösen alapított csapatával függetlenül dolgozhasson olyan játékokon, amelyek fejlesztését ők maguk is élvezhetik.

Két remek szerepjátékkal készül az Epic Store

Felfedte a jövőheti ajándékait az Epic Games Store, és úgy tűnik, akkor is is mivel játszanunk, ha nem fizetünk be a Cyberpunk 2077-re. Az Obsidian két remek RPG-jét, a Pillars of Eternityt és a Tyrannyt dobják be a ringbe.

Öt év után ismét frissült a Batman: Arkham Knight

Nem számítottunk rá, hogy közel öt és fél évvel a megjelenése után is érkeznek majd újdonságok a Batman: Arkham Knighthoz, de a Rocksteady meglepett minket. Két kosztümöt kaptunk, és búcsúzik a Denuvo is.

Februárban érkezik a Persona 5 Strikers

Egy évvel a Persona 5 Scramble japán megjelenése után végre nyugatra is ellátogat a Persona 5 folytatása, itt azonban Strikers alcímmel kell majd keresnünk a játékot. A bejelentést egy idő előtt feltöltött előzetes leplezte le.

Kooperatív lövöldét készít a Magicka-csapat

A Magickáért és a Helldiversért felelős Arrowhead Game Studios nyilvánvalóan otthon van a kooperatív játékokban, a következő projektjük ezúttal azonban egy AAA-kategóriás third-person shooter lesz.

Távozott a BioWare két oszlopos tagja

Újabb két kulcsfiguráját veszítette el a BioWare. A stúdió vezető menedzsere, Casey Hudson és a 90-es évek óta itt dolgozó Mark Darrah is elhagyta az Electronic Arts szerepjátékgyárát.