Hírarchívum - 2021. május

GC 2021: Teljesen digitális lesz az idei Gamescom

A Gamescom szervezői nemrég még biztosak voltak abban, hogy ha nem is térhetnek vissza idén a rendes kerékvágásba, de egy hibrid módon rendezett expóra már lesz lehetőség. Végül mégis a teljesen digitális esemény mellett döntöttek.

Videón a Biomutant karakterkészítője

A Biomutant posztapokaliptikus világát antropomorf, egyszerre aranyos és halálos állatok lakják, akiket mi is alaposan testre szabhatunk – ezt vehetjük most bővebben szemügyre a Game Informer jóvoltából.

A ForzaTech engine dolgozik az új Fable alatt is

Egy friss álláshirdetés buktatta le, hogy a rebootolt Fable szakít az Unreal Engine-nel, és immáron a Forza-széria alatt is dübörgő ForzaTech grafikus motor kelti majd életre az RPG látványvilágát.

Jövő héten újra mozog a Total War: Warhammer III

Idő előtt kezdtek el kiszivárogni képek a Total War: Warhammer III-ról, aminek az lett a vége, hogy a Creative Assembly egy teaser trailer keretein belül megerősítette: jövő héten végre mozgás közben is láthatjuk majd az RTS-t.

Bemutatkozott a Game Builder Garage

A Dreams sikerén felbuzdulva a Nintendo is úgy döntött, hogy megtanít bennünket játékot fejleszteni, ezért nemrég bejelentette a Game Builder Garage című alkotását, ami a játékkészítés rejtélyeit hivatott bemutatni egészen az alapoktól.

Mass Effect-kollekció - kiderült pár technikai részlet

Nyakunkon van a Mass Effect: Legendary Edition, ezért időszerű volt, hogy a készítők megosszanak pár részletet azzal kapcsolatban, hogy az egyes platformokon mekkora felbontásban, illetve milyen framerate-tel fog futni a kollekció.

A konzolokat sem kerüli el a Shadow Warrior 3

Vadonatúj gameplay trailert kaptunk a Flying Wild Hog vérgőzös FPS-éből, a Shadow Warrior 3-ból, aminek a végén immáron a PC mellett ott szerepel a PlayStation 4 és az Xbox One is a megcélzott platformok listáján.

Júniusban jön Switchre a Tony Hawk-kollekció

Egy ideje már nem titok, hogy Nintendo Switchre is begördül idén a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, és nemrég az Activision azt is meg tudta mondani, hogy pontosan mikor ragadhatunk deszkát a hibrid konzolon.

A héten jelenik meg a magyar fejlesztésű Carebotz

A magyar fejlesztésű Carebotzban az Astreiods irányítása a metroidvaniák kiterjedt világával találkozik. A Bibz nevű karbantartó droiddal kell rendbe hoznunk egy elhagyatott gyárat és kitakarítanunk onnan minden veszélyes idegent.

Áttekintő előzetesen a Necromunda: Hired Gun

Necromunda veszélyes hely, egy kis segítség sosem árt egy ott dolgozó fejvadásznak. Így gondolta a Streum On Studio is, ezért egy áttekintő előzetesben most elmond minden lényegeset, amit tudnunk kell pörgős akciójátékáról.