Hírarchívum - 2011. március

GDC 2011: Rekordot döntött az idei rendezvény

A múlt hétvégén véget ért a 25. Game Developers Conference, mely a San Franciscó-i Moscone Convention Centerben került megrendezésre. Több mint 450, nagy érdeklődéssel követett előadást, csúcstalálkozót, kerekasztal beszélgetést tartottak meg az öt nap folyamán. Jövőre is lesz!

SW: The Old Republic - bemutatkozik a fejvadász

A fejvadász: profi és gátlástalan, a pénzért mindenre hajlandó. Általában egyedül dolgozik, de komolyabb munkákat csapatban is elvállal. Galaxisszerte kajtatnak utána, míg ő szépen, kényelmesen leszámol a célpontjaival. Újabb kasztbemutató érkezett a Star Wars: The Old Republicból.

Rio: The Video Game látnivalók érkeztek

Április végén érkezik a mozikba a legújabb 3D-s animációs film, a Rio. A THQ le is csapott a játékadaptáció jogaira, ami a filmmel egy időben jelenik meg. A családbarát videojátékos kivetülés számos minijátékot vonultat fel, a hat, már ismerős madárkát irányítva. Képekkel és trailerrel is tudunk szolgálni.

Még több hardcore játék várható Kinectre

Bizonyára minden Xbox 360 játékos üdvözölni fogja a Microsoft jövőbeli terveit, miszerint "több és még több" kidolgozottabb játék érkezik a mozgásérzékelős technológiára, melyek nem csupán az alkalmi felhasználók igényeit elégítik ki. Amit eddig láttunk, "az csak a kezdet".

Modern Warfare 2 - hack elleni javítás jön holnap

Örülhetnek a PS3-tulajdonosok, az Infinity Ward bejelentette, hogy holnap adják ki a Call of Duty: Modern Warfare 2 azon javítását, amely a közelmúltban felvetődött biztonsági problémákra (értsd: csalásokra) hivatott megoldást kínálni. A patch ezen felül egy fontos bugot is kijavít majd.

Összehasonlító képeken a Tomb Raider Trilogy

Mint arról korábban beszámoltunk, márciusban jön a Tomb Raider Trilogy nevű PS3-as gyűjtemény, amely Lara Croft utolsó három kalandját tartalmazza majd egyetlen Blu-Ray lemezen. A Crystal Dinamics a minap kiadott hat darab képet, melyeken a PS2-es verzióhoz hasonlítják a felújított játékokat.

Geohot oldalának látogatói közt is kutathat a Sony

Bár a bíróság korábban elutasította a Sony azon kérelmét, hogy hozzáférhessen a Geohot Twitter-csatornáját követők és az általa feltöltött, a PS3 feltörését demonstráló videót megnézők adataihoz, most egy szövetségi bíró mégis jóváhagyta azt, sőt immár a geohot.com látogatói között is kutathat a cég.

HWSW: Meglepte a versenytársakat az iPad 2

Felkészületlenül érte az Apple riválisait az iPad 2 múlt heti bejelentése - a jelek szerint senki nem számított rá, hogy a tablet második generációja ilyen gyorsan és ilyen sok piacon megjelenhet. Úgy néz ki, a Samsunggal és a Research in Motionnel is kiszúrt a cég, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Mortal Kombat - szemüveg nélkül is élvezhető a 3D

Ed Boon az európai PlayStation Blogon írt néhány sort a Mortal Kombat 3D-módjáról, amely állítása szerint úgyis élvezhető és nézhető lesz, ha valaki nem hord 3D-s szemüveget közben. Persze arról nincs szó, hogy a készítők ezt a megoldást javasolnák inkább, de legalább így nem kell összeveszni a kiegészítőn.

GDC 2011: Díjazták az audio-munkálatokat is

Kilencedik alkalommal osztotta ki a játékok hangzásvilágáért járó elismeréseket a Game Audio Network Guild (G.A.N.G.) az idei GDC-n. Ahogy a nonprofit cég elnöke, Paul Lipson elmondta, a 2010-es év olyan magasra tette a mércét minőség terén, hogy lehetetlen volt előre megjósolni, ki nyer.