Hírarchívum - 2011. március

GDC 2011: Dübörög a Resistance 3 multiplayer

A tegnapi nagy többjátékos bejelentés folyományaként végre igazi gameplay felvételeket kaptunk az Insomniac FPS-éből. Dacarára annak, hogy csak 16 játékosnak enged teret a játék, sokkal simább és taktikusabb küzdelmekben vehetünk részt, mintha egymás bokáját taposnánk.

GDC 2011: Augusztusban érkezik a Tropico 4

A Kalypso Media kiadta az első mozgóképet a Tropico 4-ből, ahol ismét egy banánköztársaság diktátorát személyesítsük meg - rajtunk áll, hogy a népet elnyomjuk, vagy fenntartjuk a látszatot, hogy a sziget a boldogság és a jólét mintaképe. El Presidente augusztusban lép elnökségbe PC-n és Xbox 360-on.

GDC 2011: 3D-s Wii-vel is kísérletezett a Nintendo

3D-s Wii-vel is kísérletezett a Nintendo, mégpedig abból a célból, hogy így bizonyítsa be a 3DS koncepciójának életképességét. Bár a gyengécske hardverrel rendelkező konzolnak hosszú távon jót tehetne a térbeli megjelenítés, a japán gyártó nem tervezi piacra dobni ezt a modellt.

GDC 2011: Miért törölték a PC-s Alan Wake-et?

Habár tegnap a Remedy főnöke, Markus Maki és a fő programozó Olli Tervo hosszasan mesélt a GDC-n az Alan Wake hat éves fejlesztési ciklusának részleteiről, továbbra is mereven elhatárolódnak attól, hogy megosszák velünk a PC-s verzió törlésének okát.

GDC 2011: Pengeélen táncolt a Gears of War 1

Az idei GDC-n Mike Capps barátian sztorizgatott az Epic múltját kivesézve, sok érdekességet osztott meg a nagyközönséggel. Kissé fura, hogy a Gears of War első része könnyedén befuccsolt volna, ha nincs meg a fejlesztők tehetsége, szenvedélye és elkötelezettsége.

GDC 2011: MMO-n dolgozik a Bungie

A Bungie hivatalosan is megerősítette, hogy az Activisionnel kötött megállapodásuk első gyümölcse egy MMO-játék lesz. Konkrétumokat ugyan nem ismerünk, de az már most nagyon érdekes kérdéseket vet fel, hogy az Activision Blizzard még egy MMO-t felvesz a portfóliójába a World of Warcraft mellé.

Ilyen lesz a Splinter Cell 3DS-en

A Ubisoft a Chaos Theory 3D-s remake-jét szánja a Nintendo kézikonzoljára, az első videóban azt a klasszikus fejezetet mutatják be a játékból, amikor Sam Fisher gyanútlan őröket intéz el a világítótoronyban az éj leple alatt. Meg kell akadályoznunk, hogy a grúz elnök összehangolt támadást indítson az USA ellen.

Befutott a Call of Juarez: The Cartel első trailere

A Ubisoft új részleteket tárt fel a Techland modern korba helyezett játékáról, mely hűen követi a westernhősök szellemiségét úgy, hogy némi aktuális témát is feszeget. A Call of Juarez: The Cartel nyáron fog megjelenni PC-re és konzolokra, már csak az online co-op miatt is érdemes lesz beruházni rá.

GDC 2011: Részletek az NGP adathordozóiról

A Sony végre tisztázott pár kényes kérdést a Next Generation Portable játékokat tartalmazó memóriakártyákról. 2 és 4 GB-os kártyán érkeznek a szoftverek, a konzolban nem lesz lehetőség a belső memórián tárolni őket - a letölthető címek is a Memory Stick Pro Duo-n foglalnak majd helyet.

Jövő héten jön a Mortal Kombat demója

Elsőként a PlayStation Plus előfizetői részesülnek a vérontásban - jelentette be a Warner és a Sony -, majd egy héttel később bárki számára elérhetővé válik a PlayStation Store-ban. Az Xbox 360-as kipróbálható verzióról még nagy a csend. Négy karakter és két helyszín között választhatunk.