Hírarchívum - 2011. március

2010 legjobb játékai a magyar eladások alapján

Megérkezett a tavalyi játékeladások összegzése, most kiderül, mit kedveltek a magyar vásárlók 2010 folyamán. Nagy meglepetésekre persze ne számítsatok, itthon is a szokásos slágercímek voltak a legkeresettebb játékok, az új címeknek vért izzadva kellett megküzdeniük az előkelőbb helyekért.

A Sony javára fordult a kocka az LG elleni harcban

A tegnap délutáni meghallgatás a Sony-nak kedvezett: a lefoglalt PS3-akat újra elkezdhetik kiszállítani az európai üzleteknek, az LG-nek pedig ki kell fizetnie a perköltségeket. Bár a szabadalomsértés ügyében még nincs végleges ítélet, ez meglehetősen nagy fordulatnak számít az elmúlt hetek eseményei után.

MGS: Rising - a PS3-as verzió lesz a legjobb

Hiába ajnározta előszeretettel a tavalyi E3-on Hideo Kojima a Metal Gear Solid: Rising Xbox 360-as verzióját, úgy néz ki, hogy a célplatform a Sony konzolgépe lesz. A direktor indokként ismét a többi verziónál tapasztalható hardveres korlátokat jelölte meg, PS3-on ezzel nem kell szembesülnünk.

A Black Ops lett Amerika legkeresettebb játéka

A múltkori visszaesés után ismét nőttek a játék- és a konzoleladások az Egyesült Államokban. A februári hónap győztese az Xbox 360 és a Call of Duty: Black Ops volt, sőt utóbbi az ország legkeresettebb játékává vált, miután 13,7 millió példányt vittek haza belőle az amerikai játékosok.

Az EA továbbra is bízik a PC-ben

A neves kiadó úgy látja, hogy bőven elképzelhető még fejlődés a PC-s piacon, és talán még a legnagyobb bevételt produkáló ágazatává válhat az Electronic Artsnak, tudtuk meg az EA Games Label elnökétől, Frank Gibeautól. Szerinte az online letöltéseké és a kiadók üzleti modelljeinek átszervezésében van a jövő.

Mozgás közben a The Secret World

A Funcom eddig eléggé szűkmarkúan mérte új MMO-juk, a The Secret World információmorzsáit, pedig a modern korban játszódó szerepjáték igazi veteránoktól származik, akik már kellő rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy megbízzunk bennük. Ezúttal a játékmeneti pillanatokat is szemügyre vehetjük.

20 millió leszállított példánynál jár a GTA IV

Ugyan ez a markáns szám még nem jelenti a ténylegesen eladott példányszámot, de már nagyon közel áll hozzá. 2008 tavaszi megjelenése óta a Grand Theft Auto IV elérte a bűvös 20 milliós leszállított darabot, tehát ha a közeljövőben kiürülnek a készletek, újabb mérföldkőnek örülhet a Take-Two.

Itt az első Transformers: DotM gameplay trailer

Michael Bay jó eséllyel az utolsó Transformers-filmet hozza el hamarosan, utána a filmes stúdió más kezébe adja a rákövetkező rész rendezését. Természetesen a Bay által levezényelt trilógia végső darabja, a Dark of the Moon is megkapja a maga játékadaptációját, ebből futott be a játékmeneti pillanatokat bemutató videó.

Saints Row: The Third - bővebben a fegyverekről

A Game Informer magazin jóvoltából további részletek kerültek napvilágra a Volition kőkemény bandaháborúkat felvonultató Saints Rowjának harmadik részéről. A hagyományos pisztolyok és géppuskák mellett egészen érdekes cuccokkal is bővül a repertoárunk. Emellett befutott az első ingame kép is!

Shift 2: Unleashed látnivalók érkeztek

Közeledik a Shift 2: Unleashed megjelenése, ezért egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, hogy az Electronic Arts ontja magából az új látnivalókat. A minap egy elhanyagolható mértékben izgalmas trailert és huszonnyolc screenshotot kaptunk a versenyjáték folytatásából.