Hírarchívum - 2011. március

Take-Two: ma már a "jó" értékelések is rosszak

A játékok üzleti sikeréhez nem elég, ha az adott cím "jó" értékeléseket kap a sajtótól, a magabiztos eredményekhez és a profithoz magas pontszámok kellenek, fejtette ki a Take-Two vezérigazgatója egy konferencián. Strauss Zelnick szerint nekik van taktikájuk erre.

Novemberben jön az NGP?

A pletykák szerint Európában is megjelenhet idén a Next Generation Portable, igaz, a Sony nem is mondta korábban, hogy ez nem így lesz. Az MCV értesülései szerint novemberben várható a premier, a játékfejlesztőknek már ki is adták az ukázt, hogy kapják össze magukat.

Megérkezett a második L.A. Noire gameplay trailer

Minél többet látok az L.A. Noire-ból, annál jobban tetszik: a fejlesztők végre megmutatták a játék nyomozós részét, méghozzá egy háromperces gameplay trailer formájában. Jól nézzétek meg, ezek után merje azt mondani valaki, hogy a Rockstar és a Team Bondi egy újabb GTA-klónon dolgozik!

Online mentés a PlayStation Plus előfizetőknek

Igazak voltak a januári pletykák, mától kezdve minden PlayStation Plus előfizető online, a PlayStation Networkön is elmentheti a játékállásait. Bár az újdonság apróságnak tűnhet, valójában azon kívül, hogy praktikus, a jövőben is hatalmas szerep juthat neki, például a PS3 és az NGP összeköttetésében.

Továbbfajult az LG és a Sony háborúja

Az elmúlt napokban a holland rendőrség több tízezer PlayStation 3-at foglalt le, s elvileg ahhoz is joga van, hogy a felhasználók által már megvásárolt konzolokra rátegye a kezét. A balhét az LG indította el, miután szerinte a Sony megsértette a szabadalmait - kínos idők várnak a japánokra.

The Old Republic - már lehet guildeket alapítani

Mindenki ki van már éhezve egy rendes Star Wars-MMO-ra, a Bioware pedig ki is használja a rajongók hatalmas érdeklődését: ugyan a játék megjelenéséig még hónapok vannak hátra, a hivatalos honlapon már lehet klánokat létrehozni, s azokhoz csatlakozni, melyek aztán majd a végleges verzióban aktiválódnak.

10 millió eladott Kinect - új Guiness-rekord

Azt mindenki sejtette, hogy a Kinect sikeres lesz, de azt valószínűleg még a Microsoft sem, hogy ekkora. Arról meg pláne csak álmondhattunk, hogy még egy új Guiness-rekordot is megdönt a készülék. Bizony, úgy néz ki, hogy még értelmes játék nélkül is ekkora siker a futurisztikus technika.

Jön a dobozos Limbo, Splosion Man és Trials HD

Sokan valamiért nem szeretnék, vagy nem tudják a netre kötni az Xbox 360-at. Esetleg más dolog áll a vásárlás útjában, de ez a lényegen nem változtat: rengetegen kimaradnak az arcade ajánlatok közül, ami hatalmas hiba, ugyanis néha világmegváltó klasszikusok születnek ezen a platformon.

GDC 2011: Újra mozog az ORION: Prelude

Azt azért túlzás lenne mondani, hogy a GDC 2011 sztárja lett volna az ORION: Prelude, de mivel az eredeti Half-Life 2 mod eléggé nagy népszerűségnek örvend, mi is igyekszünk követni a játékkal kapcsolatos történéseket. Ennek örömére most egy új előzetest tekinthetünk meg belőle.

Átszervezés a Sonynál, előléptették a PS-főnököt

Közepesen unalmas üzleti hírek rovatunk jelentkezik. A Sony komolyan átszervezi saját belső felépítését, aminek köszönhetően a jelenlegi PlayStation-nagyfőnök felmászik néhány fokot a ranglétrán, sokan pedig azt várják, hogy a jelenlegi vezérigazgató lemondása után a cég vezetője is ő lehet.