Hírarchívum - 2011. április

Mortal Kombat: Legacy - itt az első epizód

Ami pár hónapja még csak egyszerű próbafilmnek indult, s komolyan felborzolta a rajongók kedélyeit, az mára valósággá vált. Hölgyeim és uraim, megjött a Mortal Kombat: Legacy webes filmsorozat első epizódja, így mostantól indulhat a folyamatos várakozás az újabb részekre.

Batman: Arkham City - teljesen nyitott világ

Az Arkham City vezető programozója elsőre megrettent a játéktervezők kérésétől: az új Batman-játék teljes városának nyitottnak és töltéstől mentesnek kell lennie már az első pillanattól fogva. Miután emberünk magához tért a több napi kóma után, nekilátott, s úgy tűnik, hogy sikerült a feladat.

Dream:scape - az iPhone és az Unreal 3 motor

Habár nem először csodálkozunk rá, hogy mit tud az iPhone és iPad, illetve az Unreal 3 motor kombinációja, viszont először látjuk, hogy milyen hatalmas és kidolgozott tereket tud megmozgatni a hardver. A Dream:scape első előzetese meglehetősen borzongatósra sikerült, megtekintése ajánlott.

Már a Remedy is lekörözi az L.A. Noire-t

Szegény L.A. Noire még meg sem jelent, de már minden konkurencia azt állítja, hogy jobb technikával rendelkezik. A múltkor David Cage, a Heavy Rain vezető fejlesztője mondta, hogy az L.A. Noire technológiája igazából zsákutca, most pedig a Remedy állítja, hogy már ők is jobbat csinálnak.

Tesztelik az új Xbox 360 dashboard-frissítést

Az új Xbox 360 dashboard-frissítést tartalmazó lemezeket szétküldte a Microsoft, s azok meg is érkeztek a címzettekhez, így elkezdődhet az egyelőre teljes titokkal övezett update nyúzása. Habár sokak szerint a titok annyira nem is titok, s valójában az új lemezformátumról van szó.

Jövőre folytatódhat a Tony Hawk-sorozat

Az Activision nemrég jelentette be, hogy a Guitar Hero-sorozat mellett a Tony Hawk-szériát is pihenésre küldi, s bár a kiadó nem igazán részletezte a gördeszkás frencsájz jövőjét, az elemzők már akkor is úgy kalkuláltak: a gitáros játékokkal ellentétben Hawk hamarabb visszatérhet, mint gondolnánk.

Hivatalos: májusban jön az új Black Ops DLC

Az Activision és a Microsoft hivatalosan is bejelentette a Call of Duty: Black Ops második letölthető pályacsomagját, amely az Escalation alcímet viseli. A DLC a korábbi pletykáknak megfelelően májusban jelenik meg, s természetesen először csak Xbox 360-ra lesz elérhető.

Véget ért a Geohot-per

A Sony és George Hotz a minap váratlanul bejelentették: a köztük zajló pereskedés véget ért, s bár a konzolgyártó győzött, korántsem sikerült úgy megkopasztania a hackert, mint arra számítani lehetett. Geohottal mindössze egy megállapodás született, mely szerint nem publikálhatja a PS3 biztonsági információit.

Újra mozgásban a Ridge Racer: Unbounded

A Namco Bandai is szeretne kihasítani egy szeletet az arcade autóversenyek tortájából, maguk a fejlesztők is hangsúlyozták azt, hogy a Ridge Racer következő része némileg hasonlít majd a Need for Speedek és a Burnoutok által lefektetett hagyományokra. Trónbitorlás van kilátásban?

Mass Effect 3 - befutottak az első szkennek

Shepard kapitány és az egész Normandy legénysége egyenesen a régi anyabolygó, a Föld megmentésére igyekszik. A gonosz idegen hatalmak az emberi lét bölcsőjét pécézték ki, hősünk visszatérő régi ismerősökkel karöltve a háború megfékezésére törekszik. Itt vannak az első, jó minőségű képek.