Hírarchívum - 2021. január

Hamarosan megújul a Battle.net

Habár megjelenése óta már jó pár funkcióval bővítette a PC-s platformját a Blizzard, a felület dizájnján jelentős módosításokat nem eszközölt az elmúlt időszakban. A következő hetekben ez most megváltozik.

A Curse of the Dead Gods elhagyja az early accesst

Majd' egyévnyi korai hozzáférés után a Passtech csapata úgy látja, elkészült legújabb játékuk, a Curse of the Dead Gods. A hamarosan megjelenő izometrikus roguelike-ban egy elátkozott templom termeit és kincseit kell felfedeznünk.

Dátumot kapott a New Pokémon Snap

A New Pokémon Snap a Pokémon-világ kevésbé agresszív oldalát képviseli: ebben nem elpáholnunk kell a zsebszörnyeket, csupán megfigyelnünk és megörökítenünk őket természetes közegükben. Tavasszal kezdődhet a felfedezés.

Vitorlát fel, februárban befut a King of Seas!

Procedurálisan generált világokkal operáló játékból láttunk már párat, a King of Seasben azonban egy kalózhajó fedélzetén fedezzük fel. Hajócsaták, elásott kincsek, kifosztandó települések... ez mind csakis ránk vár.

Három ingyenesen játszható Xbox-játék vasárnapig

A Microsoft újra előhalássza Free Play Days akcióját, amelynek keretében egészen vasárnapig három játékkal játszhatnak ingyen az Xbox-tulajok - köztük a tavalyi Star Wars: Squadronsszal is.

Mégsem februárban jelenik meg a Riders Republic

A Ubisoft tavaly leleplezett, extrém sportok garmadáját felvonultató Riders Republicját eredetileg idén februárra várhattuk volna. A csapat most a megjelenés elhalasztását jelentette be.

A Star Wars: Battlefront II az Epic e heti ajándéka

Az Epic Games Store nem aprózza el 2021 kezdését: rögtön a második héten az Electronic Arts Star Wars: Battlefront II-jét adja ajándékba, jövő héten pedig a Galactic Civilizations-sorozat harmadik epizódjára csaphatunk le.

Ilyen vas kell majd az Outriders alá

Múlt héten sajnos arról kellett beszámolnunk, hogy csúszni fog a Painkiller alkotóinak legújabb játéka, az Outriders, de most legalább az is kiderült, hogy az új időpontig milyen erős PC-t kell építenünk ahhoz, hogy jól fusson a looter-shooter.

Jövő héten ismét mozog a Resident Evil: Village

Január 21-én egy virtuális bemutatót szervez a Capcom, ahol a Resident Evil: Village-ből láthatunk majd játékmenet-felvételeket, de ezenkívül még sok más Resident Evil-franchise-ot érintő hírre is számíthatunk a kiadó szerint.

Élőszereplős előzetest kapott a The Medium

Finoman szólva nem bővelkedik megjelenésekben a január, most érkezik azonban a Layers of Fear alkotóinak legújabb játéka, a The Medium, ami két hét múlva hozza ránk a frászt. Most egy új élőszereplős trailerrel jelentkezett a cím.