Hírarchívum - 2010. november

Ma indul a játékvilág egyik legfontosabb pere

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság ma hallgatja meg először a feleket a játékvilág egyik legfontosabb perének kezdetén. Kalifornia állam azt szeretné, ha az erőszakos játékok az egész országban egy kategóriába kerülnének a durva szexuális tartalmú pornófilmekkel. Ellenük pedig felvonult az egész játékvilág.

Új játékmódokkal bővül a Crackdown 2

Két hét múlva érkezik a Crackdown 2 legújabb DLC-je, ebben két új játékmód vár a játékosokra. Bár a kiegészítő alapvetően fizetős lesz, kapunk ingyenes próbaverziót is. És a ráadás, hogy a minap bejelentették a mobilos változatot: a Windows Phone 7-es Crackdown a tower defense kategóriában indul.

Need for Speed reklámok az Entourage sztárjaival

Az Electronic Arts új reklámkampányt indít az Egyesült Államokban a hamarosan megjelenő Need for Speed: Hot Pursuit promotálására. Ennek az első és legnagyobb elemei azok a reklámfilmek, melyekben az Entourage két sztárja, Kevin Dillon és Jerry Ferrara szerepelnek.

Visszatér a Project Gotham Racing sorozat?

A játékipari történésekkel foglalkozó Develop magazin értesülései szerint a Project Gotham Racing sorozat feltámasztásán szorgoskodik a Microsoft. Konkrétumok még nincsenek, állítólag a redmondi óriás egyelőre azon fáradozik, hogy megtalálják az ideális fejlesztő csapatot a folytatáshoz.

Kilencedik lett a hazai toplistán az új Fallout

Megérkezett a hazai játékeladásokat összegző legfrissebb toplista. Az új címeknek most nem ment annyira jól, a legeredményesebben a Fallout: New Vegas szerepelt, ami az összesített listán a kilencedik helyet csípte meg a legjobb tíz között. A FIFA 11 pedig továbbra is verhetetlen.

Képeken a Wii-s Need for Speed: Hot Pursuit

Érdekes módon eddig nem nagyon mutogatta az EA a Need for Speed: Hot Pursuit Wii-s változatát, csak most kaptunk róla négy képet. Ennek két oka lehet: vagy cikinek találták a HD-verziókhoz képest, vagy nem akarták összezavarni a játékosokat az egyes változatok közti különbségekkel.

Kooperatív móddal bővülhet az Assassin's Creed

A szokásos, történelmi korszakokkal és helyszínekkel kapcsolatos találgatások után ezúttal végre máson is tanakodhatunk majd: elképzelhető, hogy az Assassin's Creed történetét egy barátunkkal vállvetve, kooperatív módban végigtoljuk? A Ubisoft szerint igen, egyszer majd biztosan.

Karácsony előtt érkezhet a Gran Turismo 5

Bár a Sony és a Polyphony Digital továbbra is mélyen hallgat, elképzelhető, hogy pont karácsony előtt kerülhet boltokba a Gran Turismo 5. A megjelenéssel kapcsolatos információkat az egyik japán áruház szellőztette meg, igaz, azóta ők is visszahívták a decemberi premierre vonatkozó hirdetéseket.

Blood Drive - a zombik már a spájzban vannak

A Sidhe Interactive új, véres-trancsírozós állatsága megérett a megjelenésre, a cél az, hogy fékevesztett száguldásba küzdjünk az apokalipszis-sújtotta világban, ahol a zombik hordái törnek a megmaradt túlélőkre. Szerencsére járművünk volánja mögött az iramot mi diktáljuk.

Folytatódik a DS támogatása a jövő évben is

A Nintendo továbbra is ellátja frappáns játékokkal jelenlegi handheld konzoljukat, miután a 3DS jövő márciusban megjelenik - legalább is a jövő évben biztosan. Szóval nem kell aggódniuk a tulajoknak, hiszen nem kell kidobniuk öregecske DS-üket, s várhatnak az átállással.