Hírarchívum - 2010. november

Dead Space 2 - aki fél, meneküljön

A Visceral Games nem kíméli idegszálainkat a Dead Space 2-ben, a horrorhangulat még az első résznél is markánsabbnak ígérkezik. A mostani, Gyűrű Rosie körül névre keresztelt trailerben lágy női énekhang csendül fel, a fények cserfes táncától megzavarodunk és saját épelméjűségünket is megkérdőjelezzük.

A Ubisoft megvette a Jacko-játék fejlesztőit

Olyannyira biztos a pop királyának életfilozófiáját megcélzó játék sikerében a francia kiadó, hogy megvásárolta annak fejlesztőit, a Longtail Studiost. Enyhe szkeptikussággal állunk a Michael Jackson: The Experience előtt, vajon tényleg ennyi potenciál van a témában, hogy a Wii verzióhoz fehér kesztyűt mellékelnek?

Dragon Age: Legends - új Facebookos játék készül

Az EA tegnap bejelentette, hogy a közösségi oldalon elérhető, ingyenes Dragon Age játékot készít, mely kéz a kézben jár a Bioware népszerű dark fantasy univerzumot meglovagló szerepjátékának második részével. Egyfajta bevezetése lesz a jövő tavasszal megjelenő HD változatnak.

LittleBigPlanet 2 - színpadra lépnek a sackbotok

Új trailert kaptunk a LittleBigPlanet folytatásáról, amelyben a sackbotok kerülnek a középpontba. A mesterséges intelligencia által irányított babzsákokat a játékos utasíthatja, azok pedig engedelmesen táncra perdülnek vagy éppen követik Sackboyt a kalandjai során. Alig várjuk már a jövő évi megjelenést!

NFS: Hot Pursuit - mozgásban a Seacrest pálya

A festői tájakon való száguldozás főleg a Need for Speed frencsájz aranykorára volt a jellemző, szerencsére a Criterion felismerte a klasszikus jellegzetességekben rejlő lehetőségeket, így a Hot Pursuitban sem lehet okunk panaszra a minket körülvevő környezetre. Erről tanúskodik a videó.

Revelation alcímmel folytatódik a Silent Hill mozi

Arra már korábban is utaltak a készítők, hogy folytatást kaphat a Silent Hill filmadaptációja, ugyanakkor ez már idestova négy éve történt, azóta nem sokat hallottunk a második rész felől. Most a Fangoria közölte az első információkat az új filmről, amely a Revelation alcímet kapta és a harmadik játékot dolgozza fel.

Gyengén fogy az EA Sports MMA

Az Electronic Arts elismerte, hogy az EA Sports MMA játék nem kezdett jól, az eladási adatok szerint "lassan fogy", a naturális ketrecharc nem éppen a várt eredmények szerint vetette meg a lábát a cég palettájában. Az EA viszont továbbra is optimista, szerintük rá fog találni a közönség.

EyeToy-videóval szúr oda a Kinectnek a Sony

Amerikában mától lehet megvásárolni a Microsoft legújabb mozgásérzékelős kameráját, a Kinectet, ennek apropójából pedig a Sony is reklámhadjáratba kezdett - természetesen a másik oldalon. Videóinterjú következik az EyeToy-ról, amely végül a Move ajnározásával ér véget - ötletes!

Problémás az új X360 dashboard, de már javítják

Amióta a múlt héten elérhetővé vált az új Xbox 360-as kezelőfelület, mely többek között a Kinect-támogatással toldotta meg a konzolok tudását, számos apróbb hibára hívták fel a fejlesztők figyelmét a felhasználók. Többen panaszkodtak arra, hogy a játékok lefagynak, a tartalmak elvesznek. Az MS már jó részüket javította.

HWSW: 2032-re hal ki a magyar nyomtatott sajtó

Anno a rádió és a tévé okozott riadalmat a nyomdásztársadalomban, majd a 90-es években az online média megjelenése. Ezeket a veszélyeket mind sikerült visszavernie, de úgy tűnik, hogy az IT és a hálózatok mobillá válását és az e-könyv formátumot már tényleg nem éli túl a papírújság, írja a HWSW.