Hírarchívum - 2012. március

Feljavított verzió érkezik a Baldur's Gate-ből

Sokan remélték, hogy hamarosan egy teljesen új Baldur's Gate-játékot jelentenek be, de ez egyelőre nem történt meg. Ami viszont megtörtént, az sokak szívét megdobogtathatja: a sorozat első két része felújíott, feljavított formában jelenik majd meg újra.

Notch szerint veszélyes a Steam egyeduralma

Markus “Notch” Persson, a Minecraft alkotója mostanában szeret beszélni mindenféle játékvilággal kapcsolatos dologról. Most éppen arról nyilatkozott, mennyire örül, hogy egyre több versenytársa akad a Steamnek, az egyeduralom ugyanis szerinte sosem lehet jó.

Ilyen lett volna a Mass Effect FPS

Merthogy készült FPS a Mass Effect alapján, más kérdés, hogy a projektet négy hónapnyi fejlesztés után elkaszálták. A BioWare szerint a Team Assault kódnevet viselő ötletből nőtte ki magát az a többjátékos kooperatív mód, ami immár az új játék szerves részét képezi.

Tíz percen át mozog a Datura

Tíz perces gameplay video érkezett a Team Plastic és a Sony Santa Monica legújabb közös projektjéből, a Daturából. A Move-ra kihegyezett kalandjáték talán nem mindenki ingerküszöbét üti majd meg, de a szürreális hangulat kifejezetten izgalmas, és a látvány is kiváló.

Szeptemberben végre Európába jön a Rocksmith

Közel egy év késéssel, de végre Európában is boltokba kerülhet a Ubisoft saját zenés játéka, a Rocksmith. A program érdekessége, hogy a játékmenete ugyan a Guitar Herót idézi, viszont nem műanyag kontrollerrel, hanem valódi gitárral kell majd zúzni a számok alatt.

Diablo III - egy év alatt ötmillió példány?

Elemzők szerint egy év alatt ötmillió példány találhat gazdára a Diablo harmadik részéből, ami abszolút csúcsteljesítményt jelentene a platformon, sőt az ilyen eredményeket bizonyos multiplatform címek is megirigyelnék. Persze ebből egymillió darabot ingyen oszt majd szét a Blizzard.

Megérkezett a The Walking Dead-játék első teasere

A viszonylag érdektelen, ellenben baromi hosszú fejlesztői naplók után végre befutott az első teaser trailer a The Walking Dead alapján készült játékból, ami a hétfőn érkező gameplay anyagot hivatott hájpolni. Sokat ez a látnivaló sem mutat, viszont kedvcsinálónak éppen jó, alig bírjuk kivárni a jövő hetet!

Max Payne 3 - fejlesztői napló a vizuális effektekről

Biztosra vesszük, hogy tutira érdekes lehet egy olyan kaliberű játék fejlesztésének menete, mint a Max Payne 3 - pláne, ha olyan csapat teszi ezt, mint a Rockstar. Ha kíváncsi vagy a játékban szereplő vizuális effektekre és az átvezető videók születésére, ne habozz megnézni a következő videót.

Első látnivalókon a LEGO Batman 2

Megtörte a jeget a Warner, végre friss képek és trailer látott napvilágot a máig legsikeresebb LEGO-játék folytatásából. A LEGO Batman 2: DC Super Heroes nem elégszik meg a denevéremberrel, maga mellé állítja Supermant is a rosszfiúkkal folytatott harc során.

Jön a Mini Ninjas folytatása?

A dán IO Interactive nagy csapat, valószínűleg a Hitman Absolution mellett más projektek is megférnek náluk párhuzamosan. A Square Enix nemrég levédetett egy új Mini Ninjas-címet, a nagy kérdés az egyelőre, hogy folytatódik-e a sorozat, vagy valamilyen más átirattal van dolgunk?