Hírarchívum - 2019. március

Az Artifact tervezőjétől is megvált a Valve

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a videojátékipar elbocsátási hulláma elérte a Valve VR-csapatát is. Azóta azonban kiderült, hogy a döcögősen rajtoló Artifact élén álló dizájnerek is elveszítették az állásaikat.

Befutott a Sekiro: Shadows Die Twice launch trailere

Jó másfél héttel a megjelenés előtt érkezett meg a Sekiro: Shadows Die Twice premierjéhez szánt előzetes. A FromSoftware játéka maga mögött hagyja a Souls-játékok undok szörnyeit, cserébe a feudális Japánba vezet majd az utunk.

Aranylemezen a Days Gone

Többévnyi fejlesztés és rengeteg várakozás után végre hivatalosan is aranylemezre került, vagyis elkészült a PlayStation 4-exkluzív posztapokaliptikus zombihentelős játék, a Days Gone.

Érdekes kontrollerkoncepciót villantott a Google

Az elmúlt napokban egy izgalmas szabadalmi kérvénnyel rukkolt elő a Google, mely egy kontroller részletes tervrajzát tartalmazta. Nagyon is elképzelhető, hogy a Google Project Stream vezérlője került napvilágra.

Rekordokat döntöget a Marvel Kapitány

Noha a kritikákat tekintve jócskán akadnak magasabb értékeléseket bezsebelő Marvel-alkotások, a mozikasszáknál azonban igencsak más a helyzet; az első hétvége adatai alapján újabb rekordert köszönthetünk.

Apex Legends - jöhetnek az NPC-k?

Legalábbis minden jel erre utal, ugyanis az adatbányászok egészen konkrét bizonyítékokat találtak a két vadonatúj fegyver, illetve egy titokzatos éjszakai játékmód mellett az NPC-k érkezésére is.

Egyéves a PUBG Mobile

A hónap során hivatalosan is betölti első évét a Tencent Games hatalmas sikernek örvendő mobilos alkotása, mely az ünnepi hangulatban nem csak egy évfordulós videót, hanem számos játékon belüli újdonságot is kapott.

UBOAT - ha hiányzik a Silent Hunter

Tengeralattjáró-szimulátorokkal nem voltunk eleresztve az utóbbi években, pedig a műfaj valaha nagy népszerűségnek örvendett - gondoljunk csak a Ubisoft Silent Hunter-sorozatára. A Deep Water Studio azonban feltámasztaná a stílust.

Control - videón az összes speckó képesség

A Game Informer megosztott egy videót, amely a Remedy közelgő akciójátékában szereplő összes különleges képességet bemutatja. Lesz egy prototípusfegyverünk, de a telekinézissel sem állunk majd hadilábon.

Mobilos előzményt kap az Octopath Traveler

A tavalyi év egyik legjobb JRPG-je Switchen egyöntetűen az Octopath Traveler volt, így abszolút jó hír, hogy mobilos formában is élvezhetjük a remekül működő HD-2D-s vizuális stílust. Egy prequellel készül a Square a platformra.