Hírarchívum - 2019. március

Battle royale-játékot készítene a Souls-széria atyja

A soulsborne-játékoktól talán semmi sem áll távolabb, mint a manapság nagy népszerűségnek örvendő battle royale-formula, a FromSoftware elnöke, Hidetaka Miyazaki mégis szívesen felfedezné a műfaj lehetőségeit.

Dátumot és sztoritrailert kapott az Operencia

A hazai Zen Studios által fejlesztett Operencia: The Stolen Sun egy vadiúj előzetessel mutatja be a játék történetét. Fény derült a megjelenés dátumára is: alig néhány hetet kell csak várnunk, hogy felfedezhessük a magyar népi mondák világát.

Leépítések a Valve VR-részlegénél

Tizenhárom teljes munkaidős alkalmazottat és több külsős munkavállalót bocsátott el februárban a Valve. A leépítések a Valve VR-ra szakosodott részlegében történtek, de a vállalat nyilatkozata szerint ez nem tükröz semmiféle irányváltást.

A megjelenés napján feltörték a Devil May Cry 5-öt

Egy napot sem bírt a Devil May Cry 5 Denuvo védelme, mégpedig egy igen bizarr ok miatt. A crackerek ugyanis hozzájutottak egy olyan működő verzióhoz, amelyből teljes egészében hiányzik a másolásvédelem.

Tartalmas előzetest kapott a Ready or Not

A gyakran a S.W.A.T. spirituális örököseként emlegetett Ready or Not hosszú kihagyás után újabb életjelet adott magáról. Megkezdődött az előrendelés, kaptunk egy becsült megjelenési dátumot és egy jókora előzetest is.

Így készül a Cyberpunk 2077

Meglehetősen hosszú és tartalmas kulisszák mögötti videót kapott a Cyberpunk 2077. Nagy kár, hogy igazán új, érdemi információt nem árulnak el a fejlesztők, ahogy eddig nem látott jelenet sem bukkan fel az ötperces felvételen.

F.I.S.T. - amikor a nyuszi dühbe gurul

A három évvel ezelőtt egy baráti társaság által alapított TiGames az első sikeres VR-játéka után új vizekre evez. Az egyelőre csak munkacímen futó F.I.S.T. ugyanis egy dieselpunk metroidvania, kizárólag PlayStation 4-re.

Vadonatúj előzetest kapott a Brightburn

James Gunn ugyan csak producere volt a Brightburnnek, de már az első kedvcsináló alapján is látszott, hogy ismét belenyúlt a tutiba a rendező. A Brightburn bemutatja, milyen lett volna, ha Superman nem jó fiú lenne.

Ismét megvásárolható a Diablo első része

Megállapodást kötött a Blizzard és a GOG, ennek értelmében pedig a stúdió korábbi klasszikusai beszerezhetőek lesznek majd a CD Projekt digitális áruházában. Először a Diablo első részére lehet lecsapni.

Frissítve: Júniusban jön a The Sinking City

Hivatalos bejelentés ugyan még mindig nem érkezett, de a múltkori amazonos szivárgás után az amerikai IGN legújabb előzetesében is felbukkant egy új megjelenési dátum, ami szerint még többet késik a játék.