Hírarchívum - 2022. január

A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

A Microsoft bejelentette, megállapodásra jutott az Activision Blizzarddal, aminek értelmében megkezdik a felvásárlását a teljes cégcsoportnak annak minden fejlesztőstúdiójával együtt.

Már nyolcmillió Monster Hunter Rise talált gazdára

Az eredetileg csak Nintendo Switchre megjelent Monster Hunter Rise egy hete megkapta a PC-s változatát is, a frissen megnyílt piac pedig máris elég volt ahhoz, hogy a játékot túlbillentse a nyolcmilliomodik eladott példányon.

Februárban költözik Switchre a Kingdom Hearts

Idén ünnepli a huszadik születésnapját a Kingdom Hearts-sorozat, ennek apropóján pedig a teljes sorozat átköltözik a Nintendo Switchre is, méghozzá felhős formában. Már nem is kell sokat várnunk a premierre.

Brit toplista: megtáltosodott a Minecraft

Az elmúlt hét sem alakult túl eseménydúsan a brit játékeladási lista szempontjából, a szokásos slágercímek adták egymásnak oda-vissza a helyezéseiket. A győztes végül a Minecraft Switch-változata lett.

Riley is szerepel majd a The Last of Us-sorozatban

Úgy tűnik, az HBO adaptációja nem csak az alapjátékot dolgozza fel, hanem annak a DLC-jét is: a minap kiderült, hogy Riley is feltűnik majd a sorozatban valamilyen formában, és már azt is tudjuk, hogy ki játssza.

Úgy néz ki, márciusban jön a Shadow Warrior 3

Noha formális bejelentést még nem kaptunk a témában, a konzolok digitális boltjai szerint március elején rajtolhat el a Shadow Warrior régóta várt harmadik része. Az előrendelésünk mellé megkapjuk az első két játékot is.

Dátumot kapott a Moon Knight, itt a teljes trailer

A tegnapi teasert követően este befutott a Moon Knight első teljes előzetese, bónuszként pedig azt is megtudtuk, hogy mikor rajtol el a sorozat a Disney Plus kínálatában.

Feltámadhat a Psygnosis?

A Sony ismét megújította a 90-es évek egyik meghatározó stúdiójának, a Psygnosisnak a védjegyét, ami talán azt is jelentheti, hogy a japán óriás feltámasztja a legendás stúdiót. Az egykori alkalmazottak már úgyis a Sonynak dolgoznak.

WWE 2K22 - kiszivárgott a megjelenési dátum

Egy szivárogtató jóvoltából úgy tűnik, idő előtt lebukott a WWE-sorozat aktuális számozott felvonásának a borítóképe és a pontos megjelenési dátuma, illetve a különböző előrendelői tartalmakról is érkezett hír.

Mégsem jön a visszafelé kompatibilitás PS5-re

A napokban körbejárta a világhálót a hír, miszerint a PlayStation Store kínálatában PlayStation 3-játékok is felbukkantak a PlayStation 5-ön, ezek között pedig bőven akadtak olyanok, amelyek a PS Now keretein belül nem érhetőek el az új konzolon.