Hírarchívum - 2011. november

Már az első résztől akartak Mass Effect-multiplayert

Nem hirtelen jött ötlet tehát, hogy többjátékos módot varázsoljanak a sorozat harmadik részébe. A BioWare már eddig is azon ügyködött, hogy legyen multiplayer, de eddig inkább a történet szentségét és sérthetetlenségét helyezték előtérbe, így maradt a single.

Splash Damage - nagy amerikai márkára építenek

A nap híre, ami mégsem hír. Mert elmondhatjuk ugyan, hogy egy hatalmas amerikai márkára épít játékot a Splash Damage, de amíg nem tudjuk, hogy melyik az, igazából nem számít sokat? Vagy mégis? A Brinkkel némileg bebukott stúdió talán ettől várja a megváltást?

Indiában megjelent játék a BioShock alapja

Egészen bizarr sztori látott napvilágot, melyből kiderül, hogy a BioShock fejlesztése előtt mivel foglalkozott a korábban a System Shockkal világhírűvé vált Irrational Games, s hogy honnan ered az azóta instant klasszikussá váló BioShock eredeti alapötlete.

Brutális lesz az InSane, Del Toro játéka

Továbbra sem tudunk sok mindent a híres hollywoodi filmrendező, Guillermo del Toro InSane néven futó játékáról, csak azt, hogy brutális lesz, és azt, hogy Lovecraft regényei adták az alapötletet. A rendező újra biztosított minket ezekről a tulajdonságokról. Örülünk.

Lecserélték a Metal Gear Solid: Rising producerét

De mivan a Risinggal? - kérdezhetik a Metal Gear Solid-rajongók, és jogosan: a játék 2009-es bejelentése óta szinte nem is hallottunk a projekt felől. Most azonban hallunk, bár nem azt, amit szeretnénk: lecserélték a játék régóta regnáló producerét, közvetlenül az újrabejelentés előtt.

7 millió példányt szállítottak le a Skyrimből

A Bethesda közzétette az első eladási adatokat a The Elder Scrolls V: Skyrim megjelenése után, eszerint az első öt napra 7 millió darabos nyitókészlettel készült a vállalat. A Skyrim más területeken is látványos számokat produkált, persze egy-két patch nem ártana neki, erre a rajongók is felhívják a figyelmet.

Újabb pletykák érkeztek a nextgen konzolok felől

Még mindig nem tudunk semmi hivatalosan az újgenerációs konzolok felől, lehet, jó ideig nem is fogunk, viszont pletykából akad bőven, amikben már egyre több konkrétum szerepel. A hírek szerint a Ubisoft már megkapta az új Xbox devkitjét, és a Sony nagyobb stúdiói is az új PlayStationre koncentrálnak.

Hétperces Kingdom Under Fire II trailer a semmiből

Ezer éve nem hallottunk a Kingdom Under Fire második része felől, pedig nagyon ígéretes anyagról van szó, ezt a most érkezett hétperces trailer is alátámasztja. Itt RPG-RTS-hibridről van szó, kérem, annak is az "mmosított" változatáról, ráadásul a grafika is büntet, kell majd vas a játék alá, ez tuti!

Decemberben jön az első AC: Revelations DLC

Éppen csak megjelent az új Assassin's Creed, a Ubisoft máris bejelentette az első DLC megjelenési dátumát és tartalmát. Az időzítés pont jó: talán addigra mindenki végez az egyjátékos kampánnyal, és a játékosbázis java része már kőkeményen a multiplayert fogja nyúzni.

Akció-RPG lehet a Final Fantasy XV

A Final Fantasy-sorozat eddig mindig hű maradt a klasszikus, körökre osztott játékmenethez, igaz, az utóbbi részek azért elég sok adalékot hoztak a rendszerbe. A széria producere szerint azonban a játékipar változik, és előbb-utóbb nekik is követniük kell ezeket a változásokat.