Hírarchívum - 2011. március

GDC 2011: BF Play4Free - áprilisban nyílt béta

Az EA bejelentette, hogy nyílt bétateszt keretén belül is próbára tehetik magukat a játékosok a Battlefield Play4Free-ben - ez április elején veszi kezdetét. A cucc meglehetősen sikeres, eddig 600 ezren jelentkeztek a jelenleg is zajló zárt tesztre. Ha vérbeli rajongó vagy, hamarabb vághatsz neki a következőnek.

GDC 2011: Scrolls - új játék a Minecraft készítőjétől

San Franciscoban végre lehullt a lepel a Mojang új játékáról, mely a tavaly szabályos hisztériát kiváltott Minecraftot követi a sorban. Az egészen egyedi megoldásairól híres előző projekttől eltérően, a Scrolls egy digitális úton gyűjthető kártyajáték-táblajáték hibrid lesz. Az ingyenes alpha verzió már idén elérhetővé válik.

Dragon Age 2 - az Originsnél rövidebb kampány

Egy kerekasztal beszélgetés során Mike Laidlaw, a játék producere elmondta, hogy bár az előd, a Dragon Age: Origins hosszúságával nem vetekedhet a második rész kampánya, a Mass Effect játékidejét viszont meghaladja a Dragon Age 2. A szavatosság attól függ, hogyan játszunk.

Crysis 2 - megjelenéskor kimarad a DirectX 11

Nem véletlen, hogy a kipróbálható változat nem tartalmazza a DirectX 11-támogatást és a vele járó markáns látványorgiát - egy svéd hardveroldal szerint a boltokba kerülés napján még biztosan nem lesz elérhető ez az opció a Crysis 2 végleges verziójában, a fejlesztők csak egy későbbi patch során orvosolják a hiányosságot.

GDC 2011: Újabb L.A. Noire látnivalók érkeztek

Alaposan meggyűlik a baja a Los Angeles-i rendőrségnek a mániákus sorozatgyilkosokkal, az L.A. Noire-ban egy detektívet irányítva részletekbe menő nyomozásból kell kivennünk a részünket. Egy raklapnyi screenshottal gazdagodtunk a Rockstar ez évi nagyágyújából.

GDC 2011: Új lehetőségekkel bővül a PS Home

A PlayStation Home decemberben töltötte be a második születésnapját, s a Sony szerint azóta töretlen népszerűségnek örvend. A konzolgyártó bejelentette a GDC-n, hogy hamarosan új lehetőségekkel, mint például a valós idejű multiplayer implementálásának lehetőségével bővül a rendszer.

GDC 2011: Küldetésszerkesztő az inFamous 2-ben

Nem akármilyen újdonsággal várja a rajongókat az inFamous 2: a Sucker Punch a GDC-n jelentette be, hogy a játékban egy küldetésszerkesztő is helyet kapott, amellyel bárki feladatokat készíthet, majd oszthat meg a társaival. Trailerünk is van, a kezdeményezés mindenképpen dicsérendő.

GDC 2011: Dátumot kapott az Alice folytatása

Az EA zárt ajtók között mutatott be új részleteket a Spicy Horse Games legújabb elmeborulásáról, az Alice folytatásáról. American McGee visszatért tehát a gyökerekhez, a konferencián végre megerősítették a játék megjelenési dátumát is. Nyáron visszatérünk Csodaországba.

GDC 2011: Battlefield 3 - tömény gameplay dózis

A konferenciára való tekintettel végre egy hosszabb, megszakítások nélküli játékmeneti felvételt gyűjtöttünk be a Battlefield 3-ból. A Fault Line Series-re keresztelt videócsokor első darabjából kiderül, milyen is az, ha a tengerészgyalogosok az ellenséges város rossz szegletében ragadnak.

GDC 2011: Shadows of the Damned júniusban

A Grasshopper Manufacture a Twitter-csatornáján jelentette be, hogy júniusban jelenik meg Suda 51 és Shinji Mikami legújabb közös projektje, a Shadows of the Damned. A játékot várhatóan a GDC-n is bemutatják majd, így minden bizonnyal több információit is megtudhatunk a projektről.