Hírarchívum - 2011. március

GDC 2011: Kamu tüntetés a Homefront készítőitől

Az Electronic Arts után a THQ is bevállal egy kamu tüntetést némi promócióért cserébe - mert a negatív reklám is, reklám. A kiadó a két hét múlva megjelenő Homefront miatt szervez megmozdulást San Francisco utcáin Észak-Korea ellen, amiért az emberi jogokat sért.

NGP-re és 3DS-re is megjelenik az F1 2011

Nem csak HD-konzolokra és PC-re érkezik a Codemasters idei Forma 1-es szezont feldolgozó autós címe, hanem már az újgenerációs kézikonzolok is megkapják a maguk változatát. Ez az első lépés arra nézve, amiről a kiadó is nyilatkozott korábban, miszerint "nagy tervei vannak" az F1-jogokkal.

Előzetesen a 3DS-es Ghost Recon

A Ubisoft nemcsak, hogy elhozza Nintendo 3DS-re a Ghost Recont, de alaposan át is kutyulja azt: a Shadow Wars ugyanis az elődeivel ellentétben nem akciójáték lesz, hanem egy körökre osztott stratégia, mégpedig az Advance Wars fajtából. A játék első - és talán az utolsó - trailere következik.

GDC 2011: Rajzfilm készül az Angry Birds alapján

Megannyi találgatás és rejtélyes utalgatás után a finn Rovio végre hivatalosan is megerősítette: rajzfilm készül az Angry Birds alapján. A cég emellett újabb DLC-t jelentett be a játékról, s még kicsit sztorizott is a szakmai közönség előtt - tudtátok, hogy az Angry Birds a csapat 52. játéka?

GDC 2011: Növekedett a PC-s piac, jelenti a PCGA

A PC Gaming Alliance ugyan nemrég két fontos tagot veszített el a Microsoft és az NVIDIA személyében, a minap azonban jó hírekkel szolgálhatott: 2010-ben 19 százalékkal növekedett a PC-s piac, és várhatóan ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Az ingyenes online játékok hozták a formájukat.

Mégsem készül el a Panasonic Jungle

Bár a Panasonic decemberben még büszkén lelkendezett a Jungle nevet viselő hordozható játékgépéről, a mai bejelentésük szerint mégsem fog elkészülni a kütyü. A vállalat a sokat utazó, keveset otthon tartózkodó MMO-fanatikusokat célozta volna meg az új eszközzel.

GDC 2011: Végre elrajtolt a Gaikai bétája

A Game Developers Conference idejére időzítették a Gaikai.com bétaváltozatának indulását: bár az oldal neve nem túl beszédes, azt hiszem, azzal mindent elárulok vele kapcsolatban, hogy amíg itt a böngészőm egyik ablakában írom a hírt, addig a másikban a Mass Effect 2 nyitójelenete zajlik éppen...

Harmonix - előre a mozgásérzékelés világába

Az első Guitar Hero megalkotásával gyakorlatilag a Harmonix találta fel újra a zenei játékok műfaját, s habár a cég közben kiadót váltott, elkészítette a Rock Bandet, az Activision pedig kivégezte a zsánert, a stúdió úgy gondolja, megtalálták a helyes irányt. Ez a mozgásérzékelős játék.

Tíz percnyi The Witcher 2 játékmenet

A The Witcher a szerepjátékok egyik nagy meglepetése volt: egy parányi európai stúdió akkora játékot készített, ami már-már szinte vetekedhet a Bioware-szintű anyagokkal. A második résszel a fejlesztők célja egyszerű: kijavítani mindent, ami az elsőben rossz volt, és még durvább kalandokat elénk rakni!

Elkeltek a Devil May Cry filmes jogai

A Devil May Cry valamilyen szinten mindig is filmszerű jeleneteket tartalmazott, ezért meglepő, hogy még nem csapott le rá Hollywood. Persze azért a sorozat sosem emelkedett Metal Gear Solid-szintű magasságokba a rendezést illetően, a cool főhős köré mégis simán lehet egy jó mozit építeni.